Värmefilt för hund – Vi tipsar om 2 suveräna värmefiltar för hundar!

elektrisk värmefilt hund

Precis som människor gillar hundar att ligga varmt och skönt. Oftast är en hund nöjd att bara ligga i sin säng, men ibland kan människans bästa vän behöva lite extra värme. Därför tipsar vi här om 2 riktigt bra värmefiltar för hundar så du som hundägare kan ge din hund lite extra kärlek och värme när kylan kryper på.

Eftersom du läser denna artikel så funderar du säkert på att köpa en värmefilt åt dig eller din hund. Tyvärr kan man inte använda en vanlig värmefilt som vi människor kan använda. Dessa, ofta lite billigare, värmefiltar är avsedda för människor och faktiskt rent utav farliga för hundar.

Hur kan en värmefilt vara farlig för hundar?

Värmefiltar är gjorda av ett mjukt, tunt tyg och insidan är i somliga fall fylld av små trådar med el vilket är det som skapar värme. Då dessa trådar är tunna är de också ömtåliga och hundens klor eller tänder riskerar att skada dem vilket utgör en stor brandrisk. Vissa hundar gillar dessutom att tugga på saker, exempelvis sladdar. Att då ha en sladd till en värmefilt som hunden ligger på kanske inte är den bästa idén. Så det är viktigt att ni förstår, vanliga värmefiltar är INTE att rekommendera för hundar. Satsa istället på en värmefilt av bra kvalité med funktioner som gör att varken du eller din hund riskerar att komma till skada.

En bra värmefilt för hundar

För att en värmefilt ska anses vara bra för hundar måste den såklart vara säker. Vi kan inte använda en värmefilt som riskerar att skada hunden på något vis eller som utgör en brandfara. Ett plus är om filten dessutom kan användas både inom- och utomhus.

Här listar vi därför 2 värmefiltar som passar för hundar.

Klicka på bilden för att komma till produktsidan

Vetbed Flectabed drivs inte av el, så ingen risk för brand eller skador på din hund här inte. Istället är denna värmefilt tillverkad i konstfibermaterial med unika dräneringsegenskaper som bibehåller värmen i filten. Modellen från Vetbed är ett riktigt funktionellt alternativ om du vill ge din vän lite extra värme! 

Fördelar:

 • Behåller värmen
 • Prisvärd
 • Flera storlekar 
Nackdelar:
 
 • Dyr
Storlek:
 
 •  Small – X-Large
 
Last updated: 2024-06-19 05:59:56
Klicka på bilden för att komma till produktsidan
 • Här har du värmefiltarnas Rolls Royce! Denna värmefilt reflekterar hundens egen värme tillbaka till hunden. Detta sker med hjälp av filtens foder som är försedd med welltex-teknologi. Detta bidrar också till att stimulera hundens blodcirkulation vilket främjar hundens muskler och leder. Filten är därför lämplig att använda för äldre hundar med stela leder. Filten är lätt att ta med sig överallt, oavsett om du ska på tävling eller ta en biltur med hunden. 

Fördelar:

 • Reflekterar hundens egen värme
 • Främjar blodcirkulationen och stela leder
 • Lätt att ta med sig
Nackdelar:
 
 •  Kommer endast i en storlek

Storlek:

 • Mått: 50 x 68 cm
 • Tjocklek: ca 2 cm
Last updated: 2024-06-19 05:59:58
About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply