Värmefilt för hund – Vi tipsar om 2 suveräna värmefiltar för hundar!

elektrisk värmefilt hund

Precis som människor gillar hundar att ligga varmt och skönt. Oftast är en hund nöjd att bara ligga i sin säng, men ibland kan människans bästa vän behöva lite extra värme. Därför tipsar vi här om 2 riktigt bra värmefiltar för hundar så du som hundägare kan ge din hund lite extra kärlek och värme när kylan kryper på.

Eftersom du läser denna artikel så funderar du säkert på att köpa en värmefilt åt dig eller din hund. Tyvärr kan man inte använda en vanlig värmefilt som vi människor kan använda. Dessa, ofta lite billigare, värmefiltar är avsedda för människor och faktiskt rent utav farliga för hundar.

Hur kan en värmefilt vara farlig för hundar?

Värmefiltar är gjorda av ett mjukt, tunt tyg och insidan är fylld av små trådar med el vilket är det som skapar värme. Då dessa trådar är tunna är de också ömtåliga och hundens klor eller tänder riskerar att skada dem vilket utgör en stor brandrisk. Vissa hundar gillar dessutom att tugga på saker, exempelvis sladdar. Att då ha en sladd till en värmefilt som hunden ligger på kanske inte är den bästa idén. Så det är viktigt att ni förstår, vanliga värmefiltar är INTE att rekommendera för hundar. Satsa istället på en värmefilt av bra kvalité med funktioner som gör att varken du eller din hund riskerar att komma till skada.

En bra värmefilt för hundar

För att en värmefilt ska anses vara bra för hundar måste den såklart vara säker. Vi kan inte använda en värmefilt som riskerar att skada hunden på något vis eller som utgör en brandfara. Ett plus är om filten dessutom kan användas både inom- och utomhus.

Här listar vi därför 2 värmefiltar som passar för hundar.

Oster värmefilt för hund
Klicka på bilden för att komma till produktsidan

Denna värmefilt drivs inte av el, så ingen risk för brand eller skador på din hund här inte. Istället har denna värmefilt inbyggda thermofibrer som reflekterar tillbaka värmen som din hund alstrar själv. Värmefilten har också en “Non-slip” botten vilket förhindrar filten från att glida runt på golvet. Yttre lagret av mocca och polyester går att ta bort från själva dynan och är tvättbart i tvättmaskin. Då denna värmefilt inte är vattentät så rekommenderas det dock inte att man använder filten utomhus.

Värmefilten från Oster är ett riktigt funktionellt och prisvärt alternativ om du vill ge din vän lite extra värme!

Kolla denna video för mer information!

elektrisk värmefilt för hundar
Klicka på bilden för att komma till produktsidan

Här har du värmefiltarnas Rolls Royce! Denna nya värmefilt speciellt framtagen för hundar värms upp med infraröd teknik vilket ger en jämn och behaglig värme. Outchair Comforter behöver inte heller kopplas till ett vägguttag utan kan drivas av den medföljande powerbanken. Filten har 3 olika temperaturinställningar som man enkelt ställer in på en knapp. Då denna värmefilt är speciellt framtagen för hundar så är kablarna i filten isolerade och dynan är gjord av förstärkt polyester vilket förhindrar att hundens klor förstör värmetrådarna. Dessutom har filten en isolerad väska där filtens kabel, batteri och annan elektronik placerats så hunden inte kan gnaga på dem. Värmefilten är vattentät och kan därför användas ute eller tvättas av utan problem.

elektrisk värmefilt för hundar
Klicka på bilden för att komma till produktsidan

Värmefilten kommer i två storlekar 90x70cm samt 120x90cm. Den medföljande powerbanken laddas via USB och en fulladdat filt värmer i ca 4-6 timmar. Filten kan även användas med vanliga batterier eller kopplas direkt till vägguttag vid den medföljande USB sladden. Det enda negativa är prislappen, 1 229kr för den mindre modellen eller 1 449kr för den större. Jämfört med en värmefilt för människor är det mycket pengar, men samtidigt är denna värmefilt speciellt framtagen för hundar med allt vad det innebär. Söker du den bästa värmefilten för din hund är Outchair Comforter det givna valet.

Klicka på bilden för att komma till produktsidan
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*