Hundtrimmer – Bäst i test 2024

En hundtrimmer hjälper dig att smidigt sköta om pälsen på din hund. Du slipper gå till en salong varje gång det är dags att klippa hunden, något som annars kan skena iväg i pris riktigt rejält. I vårt Bäst i test har vi tagit reda på vilken som är den bästa hundtrimmen. Vi har recenserat fem maskiner som har fått riktigt bra betyg av många användare. Vi hoppas därmed att du hittar en passande trimmer för just din hund.

Vi har testat:

1. Andis Klippmaskin
2. Wahl Super trim
3. Moser 1400 Hundtrimmer
4. Aesculap Durati Clipper
5. Clipster Delox

 

Bästa hundtrimmern

Vilken är den bästa hundtrimmern? Nedan presenteras fem av våra favoriter. Testet är baserat på användares omdömen och recensioner. 

1. Andis Klippmaskin

En mycket lättanvänd hundtrimmer som passar de flesta pälstyper.

Andis hundtrimmer är mycket enkel att använda vilket är ett stort plus. Den kommer med två hastighetslägen vilket gör att den passar både tjockare och tunnare päls. Elmotorn är kraftfull men tystgående, vilket gör att den inte skrämmer hundar som är känsliga för ljud. Den här hundtrimmern är vanlig på salonger men passar utmärkt för hemmabruk tack vare sin användarvänlighet. Levereras med fyra olika längder på skärhuvuden.

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Mycket kraftfull

Nackdelar:

 • Högt pris
 • Kan kännas onödigt avancerad till mjuk och tunn päls

Last updated: 2024-05-19 13:55:31

2. Wahl Super trim

En prisvärd hundtrimmer som är mycket kraftfull.

Wahl Super Trim är en klippmaskin för hund som ger mycket prestanda för pengarna. Den har en stark motor vilket gör den enkel att använda på de flesta typer av päls. Vibreringen på maskinen är minimal vilket gör klippningen till en behagligare stund för din hund. Mycket ergonomiskt utformad med ett bra grepp som gör att du klarar av att klippa även större hundar utan att få ont i handen.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Kraftig motor

Nackdelar:

 • Enbart en justerbar distans medföljer
 • Laddningen tar lång tid

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

3. Moser 1400 Hundtrimmer

En mycket billig hundtrimmer som passar utmärkt till detaljarbeten.

När du söker en klippmaskin till hund för ett riktigt bra pris är Moser 1400 ett riktigt bra val. Den passar utmärkt till detaljarbeten runt ögon, nos och klor men även till hundar vars päls är mjuk och tunn över hela kroppen. Du får med kammar i olika längder som gör att du kan justera klipplängden mellan 0,1 mm och 3 mm. Drivs med elsladd.

Fördelar:

 • Riktigt bra pris
 • Justerbar längd

Nackdelar:

 • Ej sladdlös
 • Motorn är inte så kraftfull

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

4. Aesculap Durati Clipper

En uppladdningsbar hundtrimmer med smidig snap-on.

 

När du ställer höga krav på din klippmaskin för hund och är villig att lägga en del pengar på den är Aesculup Durati ett riktigt bra alternativ. Den har en riktigt kraftfull motor och är mycket smidig att använda. Tack vare den enkla snap-on funktionen blir användarvänligheten mycket hög. Trots sin höga prestanda har den en låg vikt vilket gör att den blir bekväm att använda.

Fördelar:

 • Mycket hög prestanda
 • Enkel snap-on teknik

Nackdelar:

 • Högt pris
 • Något högljudd

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

5. Clipster Delox

En trådlös hundtrimmer som är enkel att använda.

Clipster Delox är en prisvärd hundtrimmer som är mycket enkel att använda. Att trimma sin hund kan ibland kännas svårt och då är det viktigt att maskinen inte är begränsande. Den klipper kraftfullt och det är enkelt att byta mellan klipphuvuden och att justera klipphastigheten. Det finns även en display som visar rengöringsstatus och talar om när det är dags att rengöra maskinen.

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Talar om rengöringsstatus

Nackdelar:

 • Fungerar inte på riktigt kraftig päls
 • Har lång laddningstid

Last updated: 2024-05-20 03:59:45

Vanliga frågor om hundtrimmer


Vilken hundtrimmer är bäst?

Den hundtrimmer vi anser vara bäst är Andis Klippmaskin. Den har hög prestanda men kommer till ett rimligt pris, och fungerar bra på de flesta pälstyperna. Den bästa hundtrimmern är dock den som uppfyller alla dina behov för en hundtrimning.

Varför trimma hund?

Det är viktigt att du trimmar din hunds päls regelbundet. På så vis slipper hunden tovor i pälsen och den hålls fräsch och fin. Precis som att vi människor går till frisören regelbundet. Genom att själv trimma din hund slipper du lägga dyra pengar på salongsbesök för din hund.

Vad kostar en hundtrimmer?

En hundtrimmer kostar allt mellan 200 – 4000 kr beroende på vilka funktioner hundtrimmern ska ha. 

Vilken hundtrimmer passar för hundar med mycket underull?

Du bör tänka på att inte ta bort för mycket av hundens underull då den skyddar hundens hud mot väta och kyla. Vi rekommenderar dig att använda en underullskam för att försiktigt ta bort överflödigt underull. 

 

Sammanfattning

När du ska köpa klippmaskin till hund är det viktigt att du har koll på hundens päls. En hundtrimmer för tjock päls bör ha en kraftig motor och gärna flera olika hastigheter och längd på klipphuvuden. Om motorn inte är tillräckligt kraftfull är det risk att maskinen stannar eller till och med fastnar i hundens päls. En sladdlös hundtrimmer är absolut smidigast men måste komma ihåg att laddas. Se över batteritiden och laddningstiden på klippmaskinen innan du bestämmer vilken du vill köpa. Förhoppningsvis har vårt Bäst i test underlättat i ditt sökande efter en passande trimmer. Lycka till! 

 

About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply