Hundgrind – Bäst i test 2024

Litter of puppies in animal shelter. Australian Shepherds

Det finns många användningsområden för en hundgrind, men det vanligaste är att man har en hundgrind inomhus för att hindra hundar och valpar att komma in i vissa utrymmen. Valpar och en del små hundar kan inte, och bör inte, gå i trappor medan andra bara vill hålla sina hundar borta från exempelvis tvättstugan eller hallen. Anledningarna kan vara många men resultatet man vill uppnå är detsamma.

1. Savic Dog Barrier

Denna hundgrind har en tvåvägsdörrfunktion, vilket är mycket smidigt för människor som ska gå igenom den. Dessutom har den en mindre grind för katter och andra mindre djur.

Grinden behöver inte skruvas och borras fast. Den sitter fast bra, även när hundar gör motstånd.

Grinden är högre än de flesta modellerna då den är 107 cm hög. Den har en längd på någonstans mellan 75–84 cm, och passar därmed bäst i trängre passager som dörröppningar och trappor. Något som är bra att veta är att du kan köpa till en förlängning, om du skulle vara intresserad av det.

Egenskaper

 • Höjd: 107 cm
 • Längd: 75–84 cm
 • Material: bly
 • Antal grindar: 2
 • Fördel: den höga höjden

Här kan du köpa hundgrinden

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

2. Carlson Maxi Walk-Thru Grind (Extra bred)

Carlson Maxi Walk-Thru Grind passar perfekt för de som har både hundar och katter, då det finns en mindre grind för katter och andra smådjur och en stor grind för de större djuren. Denna Carlson-grind är också lätt att montera då man inte behöver borra och skruva, du behöver bara pressa in den mellan två väggar.

Den har en justerbar längd mellan 76-112cm, men man kan även köpa till en förlängning. Grinden är dessutom tillverkad i metall vilket är både snyggt och bra då hunden inte kommer vilja bita på den. Vill du ha en extra hög hundgrind är denna höga modell perfekt för dig.

Egenskaper

 • Höjd: 76 cm
 • Längd: 94–152 cm
 • Material: bly
 • Antal grindar: 2
 • Fördel: mycket stabil

Här kan du köpa hundgrinden

3. Carlson Handsfree Grind

Carlson Handsfree hundgrind är precis som namnet anger handsfree. Med det menas att du har möjlighet att öppna grinden med en pedal om du har händerna fulla. Du kan såklart öppna den med händerna också. Grinden är stilren och nätt men fyller sin funktion. Den är 84 cm hög och har en justerbar längd. Du kan välja mellan att ha grinden i spannet 76–112 cm bred. När man installerar denna hundgrind pressar man ihop den mellan två väggar och du slipper därmed fula skruvmärken i väggarna.

Egenskaper

 • Höjd: 84 cm
 • Längd: 76–112 cm
 • Material: bly
 • Antal grindar: 1
 • Fördel: pedal

Här kan du köpa hundgrinden

Last updated: 2024-05-20 13:17:13

4. Trixie hundstaket

Detta Trixie hundstaket skiljer sig från resterande hundgrindar eftersom det är mycket lägre än andra modeller. Det finns en modell som är 50 cm och en som är 60 cm. Staketet passar perfekt för mindre hundar och ska placeras i dörröppningar eller trappor, då man inte fäster det i väggarna utan enbart ställer det på golvet. Anledningen till att staketet ändå kan stå kvar är på grund av anti-halkskyddet som finns på staketets fötter. Det är dessutom lätt att kliva över, vilket också är enda sättet att komma förbi det.

Egenskaper

 • Höjd: 50/60 cm
 • Längd: 65–108 cm
 • Material: bly
 • Antal grindar: 0
 • Fördel: perfekt för små hundar

Här kan du köpa hundgrinden

Last updated: 2024-05-20 13:17:15

Vanliga frågor om hundgrindar

Här svarar vi på vanliga frågor som på ett eller annat sätt rör hundgrindar.

Varför ska jag skaffa en hundgrind?

Många införskaffar en grind eller ett staket för hund av säkerhetsskäl, där trappor vanligtvis är det största orosmomentet. Men det kan också vara ett hobbyrum, en renovering eller potentiellt farlig inredning som hunden ska skyddas mot.

Bortsett från säkerhetsskäl kan man vilja köpa en grind för hund på grund av hygienskäl, om hunden exempelvis inte är rumsren eller löper. Men det kan också handla om uppfostring och ensamträning, och på så sätt tvinga hunden att vänta med att hälsa alternativt underlätta ensamträningen då ytan blir mindre. Till sist kan det även handla om att undvika att få hundhår på nytvättade kläder och/eller jackor.

Anledning till att köpa hundgrind:

 • Säkerhetsskäl
 • Uppfostring
 • Ensamträning
 • Hygienskäl
 • Undvika hår

Vad ska man tänka på inför köp av hundgrind?

När man ska köpa en grind till hund är det bra att tänka på lite olika faktorer som vi har listat här under. Men allt beror såklart på dig och din hund och er unika situation. Börja alltid med att mäta avståndet där du vill passa in hundgrinden.

Användning

En smidig grind som inte blir ett störningsmoment i vardagen, det ska gå snabbt och enkelt att öppna eller passera grinden.

Material

Se till att materialet är giftfritt och slitstarkt, de flesta grindar som är i metall är det, men det finns även hållbara och starka grindar i trä.

Flexibilitet

Det kan vara bra om grinden kan användas flexibelt, när hunden är valp kanske den användas för rumsrenhet, ensamträning och uppfostring, medan den senare ska användas för att undvika hår eller ge hunden en trygg sovplats.

Specialfunktion

Detta beror helt och hållet på din situation, om du även har en katt kanske en kompletterande kattgrind är en avgörande specialfunktion.

Kan man använda en barngrind som hundgrind?

Ja det kan man, men det är inget som är rekommenderat eftersom säkerhet, höjd och avstånd mellan spjälorna skiljer sig åt mellan hundgrindar och barngrindar. 

Hur hög ska en hundgrind vara i relation till hunden?

Det finns inga direkta riktlinjer för hur hög en hundgrind ska vara, allt beror på hundens unika storlek och egenskaper. Hundar av samma ras kan också ha olika förutsättningar. Det kan vara att hunden har sjukdomar, om den är kreativ och är bra på att hitta lösningar, om den är bra på att hoppa eller om den är stark. Du får helt enkelt gå på din hunds egenskaper och din känsla, eller fråga i närmsta djurbutik.

Var är skillnaden på hundgrindar och hundstaket?

Det går att använda begreppen synonymt, men ett hundstaket syftar oftast på utomhusbruk.

About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply