Pinewood Dog Sports Light Hundförarväst – Test & Recension

Pinewood Dog Sports Light

Letar du efter en hundförarväst som passar i alla situationer? Då tycker jag du ska läsa min recension av hundförarvästen “Dog Sports” från Pinewood. För efter nästan 9 månaders användning känner jag att det är den bästa hundförarväst jag någonsin haft.

Hundförarvästen Dog Sports från Pinewood kommer i två olika format. Den ena heter som sagt “Dog Sports” och är en heltäckande väst fodrad med nätfoder och ett yttertyg av 100% polyamid. Den andra versionen av denna hundförarväst heter “Dog Sports Light” och är i princip likadan som “Dog Sports” förutom att lightversionen har meshtyg på sidorna för att vara något svalare vid varmare temperaturer.

Då jag själv äger Pinewood Dog Sports Light så är det denna hundförarväst som recensionen utgår från. Det ska dock sägas att enda skillnaden mellan modellerna är meshtyget så även om ni är mer intresserad av den heltäckande Dog Sports kan min recension vara bra att läsa!

Hur sitter den och hur skön är Pinewood Dog Sports Light?

När jag letade efter en hundförarväst hade jag några tydliga krav. Först och främst skulle västen vara bekväm. Ofta använder man västen långa stunder och man är rätt aktiv när man gör det. Därför var det viktigt för mig att västen satt bekvämt utan sitta löst, “korva” sig eller glida upp i ryggen. Ofta har jag känt att andra västar är klumpiga, inte sällan är de för stora över axlarna och för smala över midjan/höften, lite likt herrkläder brukar kunna sitta. Vill man då också kunna ha en vinterjacka måste man kanske gå upp en storlek än vad man brukar ha och vips så sitter västen jättedåligt. 

Hundförarvästen från Pinewood tycker jag dock har riktigt bra passform. Som Pinewood själva skriver är västen “feminint skuren” vilket i varje fall jag känner är behagligt. Västen sitter tight på kroppen, utan att smita åt på fel ställen, men samtidigt har jag full rörelsefrihet och känner inte att jag hindras av västen. Västen är dessutom justerbar i midjan samt längst ner. Jag valde en storlek större än vad jag brukar ha i vanliga fall, just för att få plats med en tjockare jacka under och det fungerade jättebra.

Pinewood Dog Sports Light
Pinewood Dog Sports Light (klicka på bilden för att komma till produktsidan)

Värme och ventilering

Mitt andra krav var att den inte fick vara för varm eftersom jag skulle använda den även på sommaren. Att hitta en väst som fungerar både på sommaren och vintern är inte det enklaste. Eftersom jag ändå kommer använda en jacka under västen om vintrarna känner jag att det är bättre om västen är sval på sommaren. Det går ju att klä sig mot kyla, men att klä av sig mot värme är svårare. Därför valde jag versionen med meshtyg på sidorna. Eftersom den har meshtyg på sidorna är Dog Sports Light också väldigt skön, luften tillåts komma in och jag blir inte sådär svettig om ryggen som annars är fallet när solen ligger på. Västen är också väldigt lätt så att bära den med endast en t-shirt under känns inte konstigt alls. Annars brukar tunga västar kännas ganska stela och osköna mot hals/nacke om de är lite tyngre, men det slipper man med hundförarvästen från Pinewood.

Pinewood Dog Sports Hundförarväst
Pinewood Dog Sports (Klicka på bilden för att komma till produktsidan)

Ingen brist på fickor här inte!

Sen ville jag också ha en hundförarväst med många fickor. Det är trots allt en väst jag ska ha när jag tränar min hund och då krävs det fickor för alla möjliga sorters godisar, träningsredskap och leksaker. Pinewood Dog Sports Light har flera fickor som kommer väl till pass när man är ute med sin hund. Västen har bland annat två bröstfickor som är enkla att komma åt. Den har också en lite större ficka på ryggen som passar ifall man behöver ta med sig lite större grejer, så slipper man ha ryggsäck. Utöver detta har västen även D-ring, godisfickor, vattenflaskhållare och en liten ficka för exempelvis klicker eller visselpipa. För mig är antalet fickor perfekt och jag tycker det är skönt att fickorna är ganska “slimmade”. De sticker inte ut så långt från västen vilket ökar känslan av att ha en snygg moderiktig hundförarväst på sig.

Flera fickor som man kan fylla med hundgodis!

Pinewoods hundförarväst håller för allt

Sen får vi inte glömma kvalitén. Ni som har hund själva vet hur det är att ha hund, speciellt när man leker och tränar med dem. Kläderna blir lätt smutsiga och aktiviteterna man gör kan lätt slita på kläderna. Det är inte ovanligt för mig att vandra i skogen med min hund och då vill jag ha oömma kläder. Därför var det viktigt att jag köpte en hundförarväst som var hållbar och enkel att rengöra. 

Yttertyget på denna väst är gjort av vad Pinewood kallar för TC-lite tyg, exakt vad det betyder vet jag inte men det ska tydligen vara extra hållbart och ge ökad komfort. Jag vet faktiskt inte om detta TC-tyg är bättre än andra tyger, men jag kan däremot intyga att västen är hållbar. Den har hållit för 9 månaders kontinuerlig användning i skog, snö och regn utan att gå sönder eller liknande. Yttertyget är också behandlat med impregnering så tyget blir inte blött och är enkelt att rengöra tack vare de smutsavvisande egenskaperna.

En suverän hundförarväst för priset!

Till sist var priset viktigt för mig. Jag lär trots allt använda västen regelbundet, så jag vill inte köpa något skräp. Samtidigt anser jag mig vara ganska ekonomiskt medveten (kanske råkar spendera lite väl mycket pengar på min hund enligt sambon) och vill därför inte betala ett överpris för en hundförarväst. Med sitt pris om 799kr på PN Jakt tycker jag att Pinewoods Dog Sports Light är ett kap (Dog Sports utan meshtyg kostar 899kr)! Det var det billigaste jag kunde hitta den för, till och med billigare än hos Pinewood själva. 

Visst finns det billigare hundförarvästar, vilket jag också haft tidigare, men då känns det som att man får göra avkall på kvalitén och passformen. Oftast sitter billigare hundförarvästar lite sämre, speciellt om det är en unisexmodell (passar oftast bara killar alltså), vilket gör att jag tillslut väljer att inte använda den alls. Samtidigt finns det dyrare hundförarvästar med än fler funktioner än Pinewoods hundförarväst, men där känner jag att det blir “overkill”. För mina behov är Pinewoods Dog Sports Light suverän. Det är en bra medeldyr hundförarväst som jag tror täcker majoriteten av alla hundägares behov.

Min recension av Pinewood Dog Sports Light

Söker du alltså en hundförarväst så kan jag varmt rekommendera västen Dog Sports Light från Pinewood. Den finns i 3 olika färger, Mockabrun, Antracit samt Rosa. Jag valde den i antracit, det känns som ett bra val ifall man blir lite smutsig, då syns det inte lika mycket. Det är dock upp till var och en att bestämma vilken färg man ska ha!

Överlag är jag otroligt nöjd med min väst från Pinewood. Komforten och funktionaliteten tillsammans med priset gör att denna hundförarväst är den bästa jag ägt. Så funderar ni över vilken hundförarväst ni ska köpa så blir mitt köptips helt klart Dog Sports från Pinewood.

Har ni några frågor eller funderingar kring denna väst så är det bara att skriva en kommentar så svarar jag så fort jag bara kan! Hoppas denna recension har varit till hjälp och lycka till med ert köp! 

Letar du efter en bra hundsele?

Kolla gärna in vår recension där vi skriver om de 3 selarna vi anser vara bäst! Du hittar den här: https://hundguiden.com/antidragsele-for-hund-som-drar-i-kopplet/

About Emma 13 Articles
Tillsammans med Per har Emma grundat Hundguiden.com och i hela sitt liv har hon varit en riktig djurälskare med en förkärlek till hundar. Älskar att ta med sina två hundar, Teddy & Fluff, ut på äventyr. Särskilt löpturer i kuperad terräng anser hon är roligt! När Emma inte är ute och springer med sina hundar hittar man henne antingen på bakgården där hon tränar lydnad eller i hundbädden där hon myser med hundarna.

2 Comments

  • Hej!

   Ursäkta att svar dröjt, vi har haft lite semester och inte hunnit kika in på hemsidan! :/
   Vad gäller storleken för denna väst så är den rätt “normal”. Har man tex L på de flesta klädesplagg så är det nog också det man bör ha på en Pinewood. 🙂

   Vänliga hälsningar

   Anna

Leave a Reply