Hundfoder

Bästa hundfodret - Komplett guide till bästa hundmaten!

Precis som för oss människor gäller det att hundar får i sig rätt mängd mat och att hundmaten de äter också är nyttig. Att hitta rätt hundfoder är inte alltid det enklaste och ofta är det svårt att urskilja någon större skillnad mellan olika hundfoder. Det uppstår ganska snart fler frågor än svar. Vilket är bästa hundfodret? Var kan man köpa hundfoder? Ska man välja spannmålsfritt foder? Torrfoder eller våtfoder?
Ja frågorna är många och det är viktigt att man som hundägare funderar både en och två gånger innan man köper ett hundfoder. Den bästa hundmaten för ena jycken kan vara den sämsta hundmaten för en annan och det är viktigt att du som hundägare köper bäst hundfoder för just din hund!

Därför listar vi på Hundguiden de bästa hundfodren inom kategorierna Torrfoder, Våtfoder och Färskfoder! Vi listar även några alternativ om man letar spannmålsfritt hundfoder samt hundfoder för valpar. Häng med!

Inlägget innehåller annonslänkar för CDON, FirstVet, Zooplus, VetZoo, Granngården & Dogman

Bästa torrfodret för hundar

Bland hundägare är det absolut vanligast att man ger sin hund torrfoder. Dessa torra hundfoder finns i flera varianter med olika näringsinnehåll för många olika hundars behov. Dessa torrfoder är också enkla att hantera samt förvara då de brukar ha väldigt lång hållbarhet. Men vilket är då bästa torrfodret för hund?

Letar ni den absolut bästa hundmaten så är det Magnussons hundfoder ni ska ha! Magnussons hundfoder har blivit en riktigt favorit bland svenska hundägare och det är lätt att förstå varför!

Magnussons fabrik är belägen i Bro och till skillnad från de flesta andra torrfodertillverkare så baserar Magnussons sitt hundfoder uteslutande på färskt lokalt svenskt kött och svenska ägg. Dessutom är Magnussons unika på så vis att de är en av få tillverkare globalt som ugnsbakar råvarorna som ingår i hundfodret. Tack vare detta bibehåller råvarorna sin naturliga smak och sina nyttiga egenskaper. Inga näringsämnen försvinner i processeringen av hundfodret utan hunden får i sig alla de nyttigheter som den behöver för att må bra.

Magnusson Vuxen, tidigare känt som Meat & Biscuit, är ett högkvalitativt foder för hundar av alla raser. Påsarna går att köpa i sorlekar om 14, 4,5 samt 2 kg och mängden mat doserar du enkelt via guiden på produktens hemsida. Fodret kan ges antingen torrt eller uppblött med ljummet vatten, perfekt ifall du exempelvis har en hund med tandproblem eller liknande.

Letar ni efter ett hundfoder som är nyttigt, lokalproducerat och hållbart är det Magnussons torrfoder ni ska köpa. 

2. Healthy Dog Food Original

Detta högkvalitativa hundfoder hos Furry Friends passar alla hundraser med normal aktivitetsnivå. Oavsett om du har en hund som gillar att springa eller gå promenader är detta näringsfyllda hundfoder bra för de flesta hundraser. Furry Friends erbjuder hundfoder på abonnemang utan bindningsti med hemleverans – så passa på att testa och slipp släpa på påsarna själv. 

Detta original foder består av kött från norska frigående lamm och svenska råvaror. Köttet är lättsmält för hundens tarmar och passar speciellt för din hund med känslig mage. Furry Friends fokuserar på att samarbeta med lokala svenska gårdar för att få tag på de bästa råvarorna för din hund, bland annat prebiotika och Omega 3 & 6. De använder sig inte av några utfyllnadsämnen. 

Healthy Dog Food Original kommer i påse på 6 kg och du kan servera det både som torrfoder och våtfoder genom att tillsätta ljummet vatten. 

Vi rekommenderar detta hundfoder för sin höga kvalité på råvaror som de omsorgsfullt väljer ut för att vara bra för hundens välmående. Att företaget dessutom klimatkompenserar och svensktillverkande är en bonus!

Här har ni ett glutenfritt hundfoder framtaget för alla hundraser och vuxna hundar med normalt aktiv vardag. Fourfriends torrfoder kan severas antingen torr eller uppblöt i vatten och på förpackningen finns det en smidig tabell som visar hur mycket hundmat du ska ge beroende på hundens vikt. 

Som vi skrev tidigare så är detta hundfoder helt fritt från gluten och de kolhydrater som återfinns i hundmaten kommer från ris och potatis. Tack vare detta är Fourfriends Adult ett väldigt skonsamt hundfoder och passar därför hundar med annars känslig mage.

Fourfriends Adult är berikad med protein från kyckling och består till hela 42% av animaliska produkter. Tack vare proteinet från kyckligen får hunden i sig alla viktiga amonisyror som är viktiga för att hunden ska må bra. Kyckling är som ni kanske vet ett magert kött och tack vare detta lämpar sig Fourfriends Adult också till hundar som behöver lite hjälp att bibehålla en sund vikt men ändå ha nog med energi för att hålla igång en hel dag.

Hundfodret går att köpa i påsar om  17, 12 eller 3 kg och påsarna är återförslutningsbara.

Vill ni ha ett hundfoder som är glutenfritt och skonsamt för hundens mage kan Fourfriends Adult absolut vara rätt för er!

Fullspäckat med animaliska produkter, hela 73% faktiskt, gör Carrier Regular till ett riktigt gott och nyttigt hundfoder. Detta svensktillverkade helt vetefria hundfodret passar som vardaglig hundmat till att hundar av alla raser. Inte heller innehåller hundmaten några tillsatta färg- eller konserveringsmedel. Carrier Regular täcker in hela hundens dagliga näringsbehov och innehåller både Omega 3 och Omega 6. 

Hundfodret innehåller köttprotein från gris och nöt samt animaliskt fett från grisar. Utöver detta innehåller hundfodret ris, linfrön, laxmjöl och massa annat gott. En riktigt smaskig upplevelse för hunden lär det bli i alla fall!

Detta hundfoder är en riktigt storsäljare, faktiskt ett av sveriges populäraste torrfoder, mycket tack vare sin nyttiga sammansättning av animaliska produkter men också tack vare ett mycket slagkraftigt pris. Carriers hundfoder går att köpa i påsar om 15 eller 4 kg.

Söker ni efter ett billigt och bra hundfoder att ge det hund varje dag så är Carrier Regular hundfoder ett mycket bra val!

Bästa våtfodret för hundar

Vill man istället skämma bort sin hund lite extra så är våtfoder ett väldigt bra alternativ. Våtfoder är tänkta att i möjligaste mån efterlikna den naturliga kosten för hundar som om de hade levt i det vilda. Det betyder att våtfoder för hundar ofta innehåller en större andel kött än exempelvis torrfoder gör. Dessa köttrika våtfoder är oftast mer kalorisnåla alternativ vilket kan lämpa sig väl för hundar som kämpar med vikten. Även hundar som annars kan vara kräsna med maten brukar gilla den högre kötthalten och plötsligt är aptiten tillbaka!

Men vilket är det bästa våtfodret för hundar?

Detta hundfoder från Hills är ett välbalanserat och näringsrikt våtfoder med nötkött. Hills hundfoder passar vuxna hundar med en normal aktivitetsnivå. Hills Canine Adult innehåller bland annat Oxkött, lever, grovmald majs och kycklingdigestiv vilket bådar för att din hund kommer älska detta våtfoder!

Letar du efter den bästa hundmaten är Hills hundfoder ett klockrent alternativ!

Detta är ett svenskt hundfoder från Doggy framtaget för aktiva eller arbetande hundar. Våtfodret från Doggy fungerar dels som helfoder eller som ett komplement till annat hundfoder. Denna paté från Doggy är berikad med lamm, gris och nöt och lämpar sig därför extra väl för aktiva hundar som kräver mycket energi och protein i sin kost perfekt när ni ska ge er ut på äventyr eller aktiviteter som kräver lite extra energi. Eller varför inte servera det som topping på torrfodret för extra smaklighet?

Doggys hundfoder är tillverkat på endast svenska råvaror och innehåller inga onaturliga ingredienser eller onödiga tillsatser. 

Om ni söker att proteinrikt våtfoder för en aktivt arbetande hund så är Doggys hundfoder det bästa valet för er!

Våtfoder för hund

Detta våtfoder från Brit är ett smakrikt våtfoder av lamm och brunt ris. Recepten från Brit är baserade på endast 1 enskild proteintyp tillskillnad från andra tillverkare som ofta har flera proteinkällor.  

Detta våtfoder är helt fritt från soja och GMO. Dessutom är det ett helt glutenfritt hundfoder! Tack vare detta passar Brits hundfoder hundar som har känslig mage eller lider av allergier och foderintolerans. 

Letar ni efter ett glutenfritt hundfoder som pasasr hundar med känslig mage eller matallergier så är Brit Mono Protein bäst i test!

Våtfoder med protein

Bästa färskfodret för hundar

Med färskfoder är tanken att hunden ska endast äta den sorts mat som den gjorde när den levde i det vilda. I det vilda åt hundar i princip bara rått kött och det är precis vad färskfoder är. Färskfoder består av olika typer av rått kött som blivit nedfruset för att bevara alla näringsämnen. Fodret har aldrig varit uppvärmt eller tillagat på något vis, vilket gör att det behåller enzymer och goda bakterier. Färskfoder är dessutom helt fritt från spannmål, konserveringsmedel och andra tillsatser.

Detta svensktillverkade färskfoder är anpassat för att täcka vuxna hundars dagliga näringsbehov. Tack vare detta kan färskfodret användas som enda foder eller om man vill så kan det användas i kombination med exempelvis torrfoder som topping.

Detta är ett extremt smaskigt färskfoder där alla råvaror kommer från lokala gårdar i Västergötland. Fodret innehåller alla de vitaminer och mineraler som en aktiv hund kräver och antalet olika råvaror än något reducerat för att dessutom passa hundar med känslig mage. 

Letar ni efter ett helt spannmålsfritt hundfoder så kan ett färskfoder från Halla vara helt rätt för er!

Bästa färskfodret
Last updated: 2024-06-16 12:57:42

Detta färskfoder från Voh (Vom og Hundemat) är ett mycket populärt helfoder som innehåller flera olika proteinkällor. Active Helfoder från VoH är en fryst korv innehållandes kött från kyckling, nöt och svin från svenska samt norska gårdar. 

Precis som med ovanstående Halla så är inte VOM hundmat värmebehandlat och inte heller innehåller det några konserveringsmedel. 

Tack vare sin höga mängd protein är VOM active ett perfekt alternativ för de som letar ett helfoder till sin hund.

Färskfoder för hundar

Mush hundmat är tillverkat av ren, lamm och älg, grönsaker samt bär och passar bra som helfoder. Vaisto Wild är tillverkat på djur som aldrig ätit processat foder. Detta gör Vaisto Wild till ett extremt rent och milt hundfoder som passar utmärkt till hundar med känsliga magar eller allergiska besvär. 

Kött från 3 olika proteinkällor säkerställer att hunden får all de näringsämnen och mineraler som krävs. Påsen är återförslutningsbar och maten kommer ihoprullat i köttbullar vilket gör det smidigt att portionera hundmaten.

Letar ni efter ett färskfoder som är det närmsta en hund hade ätit i det vilda så är Mush Vaisto Wild det enda som gäller!

Spannmålsfritt hundfoder

När man talar om spannmålsfritt hundfoder så menar foder som inte innehåller råvaror som vete, ris, korn havre eller andra utfyllnadsprodukter. Istället för att fylla hundmaten med spannmålsprodukter använder man en större andel kött och andra animaliska produkter. 

Anledningarna till att man vill ge sin hund spannmålsfri hundmat kan vara många, ibland kan det vara för att hunden har någon allergi mot spannmålsprodukter men vissa hundägare anser helt enkelt att hunden bör äta en kost som påminner om den kost hunden hade ätit i det vilda. Det vill säga en stor mängd kött och väldigt lite kolhydrater i form av ris och vete. I naturen tillgodoser hunden sitt näringsbehov genom att få i sig hela bytesdjur – muskelkött som ger protein; lever, njure och mage (våm) som ger vitaminer och mineraler; ben och brosk som innehåller kalcium och fosfor.

Många av de hundfoder vi listar ovan är spannmålsfria, i synnerhet färskfodren. Däremot listar vi ytterligare ett väldigt populärt spannmålsfritt hundfoder nedan.

Detta är ett helt spannmålsfritt hundfoder framtaget för de som vill ge sin hund den bästa hundmaten! Acanas hundfoder innehåller inga syntetiska tillsatser utan bara riktigt köttprotein i form av 70% kött, 20% inälvor och 10% brosk. Acana Grassland innehåller lamm som fötts upp på gräs, frigående anka, ägg samt vildfångad gädda.

Letar ni efter ett spannmålsfritt torrfoder utan några onaturliga tillsatser är Acana Dog Grassland det perfekta valet för er!

Spannmålsfritt hundfoder

Hundfoder för överviktiga hundar

Vissa hundar kanske är lite för glada i maten eller så kanske de inte kan hålla sig så aktiva som krävs för att förbränna sitt vanliga hundfoder. I de fallen kan man som hundägare med fördel köpa hundfoder framtaget för överviktiga hundar.

Hundfoder för överviktiga hundar, eller dietfoder som de också kallas, brukar oftast ha en något lägre energimängd utan att för den skull bli onyttiga. Ibland kan också kastrerade hundars ämnesomsättning minska och då kan ett dietfoder vara bra att ge.

Ett våtfoder för överviktiga hundar är Veterinary Diets Satiety från Royal Canin. Detta dietfoder innehåller en blandning av kostfibrer som tar större plats i magsäcken och fördröjer magstäcktömningen vilket leder till större och längre mättnadskänsla hos hunden. Dessutom har dietfodret ett lägre energiinnehåll vilket ger dig möjligheten som hundägare att ge större portioner än vanligt.

Våtfoder överviktig hund
Last updated: 2024-06-16 12:57:50

Letar ni istället ett torrfoder för överviktiga hundar så har Royal Canin ett sådant också. Precis som våfodret ovan ökar detta torrfoder mättnadskänslan hos hunden samtidigt som kaloriinnehållet är lågt. 

Har er hund alltså problem med att hålla vikten kan dessa dietfoder från Royal Canin vara ett bra hjälpmedel för viktnedgång!

Torrfoder överviktig hund

Hundfoder för allergiska hundar

Vissa hundar lider av allergier och ibland kan detta innebära att hunden behöver speciellt anpassat hundfoder för att må bra. Det finns väldigt många olika allergifoder för hundar och vilken ni behöver varierar så klart beroende på vad hunden är allergisk mot. Här nedan kan du läsa om ett hundfoder från Roayal Canina som tillverkar många olika torrfoder för allergiska hundar.

Hypoallergenic är ett foder för hundar med fodermedelsallergi och intolerans. Fodret har en sammansättning som minskar intoleransen för ingredienser och näringsämnen. En kombination av kostfiber (betmassa, FOS) främjar en god tarmflora och tarmslemhinnans funktion, fodret innehåller dessutom ingen gluten eller laktos.

Detta hundfoder från Royal Canin är framtaget för hundar med inflammatorisk tarmsjukdom, kronisk diarré och som är allmänt känsliga för vilket sorts foder de äter.

Så har du en hund med foderallergi så bör du absolut kika på Roayal Canins produktlinje med allergifoder.

Hundfoder för allergi

Matersättning och foder till valpar

Ibland händer det att även de minsta hundarna, det vill säga valparna, också behöver speciellt foder. Ibland kan de också ha vissa allergier, men de kan också behöva särskild kost för att växa optimalt. Ibland kanske inte tiken kan mata alla valpar, i synnerhet om hon fått en stor kull och då kan det vara bra att ha matersättning för valpar.

Här har du ett riktigt bra torrfoder för valpar. Hallas valpfoder är helt vetefritt och fullproppat med norsk laxolja, omega 3 och omega 6. Detta svenska helfoder täcker valpars dagliga behov av näringsämnen och innehåller inga konstogjorda smak- eller färgämnen.

Vill ni ha ett nyttigt torrfoder för den växande valpen så är Halla Valp rätt för er!

halla-valp

I de fallen en tik inte kan eller vill dia sina valpar är det viktigt att du som hundägare ser till att valparna får i sig den näring de behöver för att växa optimalt. Getmjölk har använts i över 50 år av hunduppfödare i Sverige och anses av många vara den bästa modersmjölksersättningen för valpar. 

Med denna mjölkersättning för valpar säkerställer du att småttingarna får den bästa starten på sina liv!

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

Hundfoder för kräsna hundar

När det gäller kräsna hundar som inte vill äta sin mat är det lite svårare. Vissa hundar är naturligt kräsna och då är det svårt att veta vilket hundfoder man ska köpa, det kan variera väldigt mycket mellan olika individer.

Det är däremot väldigt viktigt att ni säkerställer varför hunden inte vill äta. Är det för att den inte gillar maten eller kan det vara så att hunden inte mår bra och matvägran är ett resultat av detta?

Vill du läsa mer om hundar som inte vill äta kan du göra det här!

Är det så att du har en kräsen hund som sällan vill äta ordentligt är det viktigt att du ser till att maten den faktiskt äter är av högsta kvalitét. Vi vill då gärna att maten innehåller så mycket energi, protein och näringsämnen som möjligt. Då kanske det inte gör lika mycket om hunden äter en liten mängd.

Alla hundfoder vi rekommenderar ovanför är av högsta kvalitét och ahr du en kräsen hund kan du prova dig fram bland alla för att se vilken din hund verkar uppskatta mest!

Ska jag ge hunden torrfoder, våtfoder eller färskfoder?

Självfallet vill man ju som hundägare ge sin hund det absolut bästa fodret, men att navigera sig igenom den snåriga djungeln av hundmat kan vara svår. Ska man ge hunden torrfoder eller våtfoder? Eller är kanske färskfoder bäst för hundar? 

För att klunna välja det bästa hundfodret bör du ta hänsyn till flera aspekter.

Här går vi igenom alla de olika fodervarianterna för hundar!

Bästa allergifodret hund

Torrfoder

Torrfoder är den vanligaste utfordringstypen för hundar. Torrfoder är enkelt att köpa, förvara och dosera till sin hund. Oftast kommer torrfoder i stora återförslutningsbara påsar och eftersom maten är torr håller det ofta väldigt länge. Det viktigtaste när man köper ett hundfoder är att man ser till så fodret är ett såkallat helfoder. Helfoder betyder att maten innehåller alla näringsämnen som en hund behöver på daglig basis och fodret behöver inte kompetteras med något annat. Det är bara att hälla fodret i hundens matskål och sedan är det klart!

Fördelarna med torrfoder är att det ofta är billigare än våt- och färskfoder. Det innehåller ofta mycket kött och måttligt med kolhydrater. Rent ekonomiskt är torrfoder väldigt svårslaget, för priset av ett medelbra våtfoder kan du hitta riktigt bra torrfoder som i praktiken innehåller mer näring än vad våtfodret gör.

Men hur vet man att torrfodret man ska köpa är av bra kvalité?

Antingen kan du göra det enkelt för dig, köp de torrfoder vi rekommenderar ovan! Men om du vill göra lite egen efterforskning finns det några saker du kan kolla på.

Först och främst ska torrfodret innehålla en stor andel köttprotein, det ska också vara ett helfoder och fodret ska inte innehålla några konserveringsämnen eller socker. När du undersöker ingrediensförteckingen så kollar du vilken råvara som står först. Eftersom råvararorna listas utifrån störst andel så vill vi gärna se köttet stå först.

Ibland är det svårt att veta om ett foder faktiskt innehåller riktigt kött. Om innehållsförteckningen bara talar allmänt om animaliska produkter kan de komma från nästan vilket djur som helst och bestå av nästan vilka delar av djuret som helst – även restprodukter som hud, lungor och bindväv. Kvalitet behöver inte döljas bakom obestämda termer: Ju noggrannare källan till köttet anges, till exempel höna, lamm eller fisk, desto bättre kan du lita på kvaliteten.

Våtfoder

Våtfoder för hundar finns i många olika konsistener, allt från en ganska fast paté till rena soppan man får hälla i matskålen och smaken kan variera mycket. Köttrika våtfoder är ett kalorisnålt alterntiv och brukar kunna uppskattas av hundar som annars kan vara lite kräsna med torrfoder. Det kan också vara bra att ge våtfoder till en hund som annars är dålig på att dricka vatten och därmed riskerar vätskebrist. Bra våtfoder är dessutom ofta hyperallergena vilket betyder att de inte innehåller råvaror som ofta kan orsaka allergi, exempelvis spannmålsprodukter. 

Vad kännetecknar då bra våtfoder?

Det viktigtaste när man väljer våtfoder är att man väljer ett foder med bra köttråvara. Vi vill ha ett foder med så hög andel kött som möjligt och precis som med torrfoder vill vi gärna se exakt vilket sorts kött det är. Ju noggrannare beskrivet köttets ursprung är desto säkrare kan du vara på att våtfodret är bra för din hund. Bra våtfoder innehåller dessutom inga konstgjorda färg-, smak- eller konserveringsmedel utan hunden gillar maten på grund av det fina köttet.

Ser du att våtfodrets huvudingredienser beskrivs med “kött och animaliska produkter” eller “vegetabiliska produkter” så bör du dra öronen åt dig. De bästa våtfodertillverkarna kommer tvärtom vilja framhäva vilket kött deras foder innehåller.

Tänk också på att köpa ett helfoder om våtfodret kommer vara hundens enda matkälla. Då ser du till att fodret innehåller alla näringsämnen som hunden behöver. Om du däremot tänker använda våtfodret som ett komplement till torrfoder är det inte lika viktigt att du köper ett helfoder. Alla våtfoder vi rekommenderar ovan är dock helfoder och det skadar aldrig att ge hunden “för bra” mat!

Färskfoder

Färskfoder är foder som består av olika typer av rått kött som är nedfruset för att bevara alla näringsämnen.Färskfoder är en helt naturlig kost för hundar som efterliknar den kost en hund hade haft i det vilda. Att ge sin hund färskfoder kräver att man göra lite efterforskning först då det är viktigt att se till att hundens fulla näringsbehov täcks av färskfoderkosten. När det gäller våt- och torrfoder så finns det helfoder, vilket ofta framgår tydligt på förpackningen, som helt enkelt täcker individens fulla behov. Med färskfoder måste du som hundägare själv se till att hunden får i sig detta genom rätt färskfoderkost. 

Då färskfoder är väldigt likt hundens naturliga kost så är det något som vi på Hundguiden starkt rekommenderar men också för att det gynnar de individer som är känsliga mot vissa ingredienser eller till och med har foderallergi.

Vad kännetecknar bra färskfoder?

Färskfodrets huvudingrediens ska i alla lägen alltid vara benfritt kött. Är det någon huvudingrediens är rent benfritt kött så bör du välja ett annat märke på färskfodret. Med färskfoder finns det en viss risk att köttet innehåller bakterier så som salmonella eller Campylobacter eftersom det inte är värmebehandlat. Därför är det viktigt att ni köper färskfoder av bra kvalitét gjort av svenskt eller nordiskt kött.

De färskfoder vi rekommenderar kan du vara säker på innehåller allt som din hund behöver för att må bra!

Billig hundmat kontra dyr hundmat

Att säga att all billig hundmat är sämre än dyr hundmat vore inte rätt. Självklart finns det billig hundmat som täcker hundars dagliga näringsbehov precis lika väl som dyrare hundmat gör. Däremot brukar dyrare hundmat i större utsträckning innehålla mer kött medan billigare ofta har mer spannmål i sig. Som vi skrivit ovanför så brukar köttets ursprung kunna variera och bland billigare hundmat är det inte ovanligt att köttet i själva verket är gamla slaggprodukter som pressats och tillagats för hundars bruk.

Vill man ha ett hundfoder som i möjligaste mån överenstämmer med det en hund i det vilda hade ätit så brukar man få upp några prisklasser. I vår lista över den bästa hundfodret så kan du vara säker på att vi tagit fram den mest prisvärda hundmaten som finns! Köper du någon av de hundfoder vi rekommenderar kan vi garantera att din hund får i sig alla de näringsämnen hunden behöver!

Köp hundmat online och få det hemkört

Nu går det dessutom att handla hundmat på nätet och få det hemlevererat. När du köper färskfoder online kan affärerna köra ut det till dig, på så vis kan du vara säker på att fodret inte hinner bli dåligt innan du hunnit sätta det i frysen igen. Ofta krävs det att man köper ett visst antal förpackningar för annars riskerar färskfodret att tina under transporten.

Både VetZoo och Foderboxen erbjuder hemleverans av hundfoder du köpt på nätet. För att läsa mer om hur du kan få hundmat du köpt online hemlevererat hänvisar vi till VetZoos och Foderboxens hemsidor!

Avslutande tankar

Vi har listat de, enligt oss, bästa hundfodren inom kategorierna torrfoder, våtfoder och färskfoder. Oavsett vilket foder, från denna artikel, som du faktiskt väljer kan du vara säker på att din hund kommer få i sig alla de näringsämnen den behöver för att må bra.

Förhoppningsvis har ni haft nytta av vår guide till hundfoder och känner att du vet hur du ska göra för att ge din hund den bästa hundmaten!

Har du som läsare några frågor eller tips är det bara att kommentera här nedanför eller skicka oss ett meddelane!