Bäst reflexväst för hunden: För ökad trygghet i mörkret

reflexväst-hund-bäst-i-test

Årets mörkaste månader är här och då är det extra viktigt att se till att synas väl när man är ute med hunden. Ljuset försvinner snabbt och utan reflexer blir det oerhört svårt att upptäcka både dig och din hund. Är ni ute och går längs en väg utan reflexer syns ni inte av bilister eller cyklister förrän på 25 meters håll, och bromssträckan kan vara lång för bilar. Har du och din hund varsin reflexväst på er kommer ni däremot synas på hela 125 meters håll, vilket gör promenaden betydligt mycket säkrare och tryggare för er alla.

Vi människor är vana vid att hänga på oss reflexer eller ta på oss en väst för att vi ska synas, men glöm inte bort att även en köpa en reflexväst till din hund. Även din trogna vän behöver kunna uppmärksammas av bilister och cyklister, speciellt med tanke på att hundar kan röra sig lite mer oberäkneligt än sin husse eller matte. Vid lek eller jakt i skogen är det också av yttersta vikt att din hund syns. En hundreflexväst är då det perfekta valet!

Att tänka på när du ska välja reflexväst till din hund

Det finns några saker att tänka på när du ska välja reflex till din hund.

 • Välj gärna en reflexväst som värmer, det finns många reflexvästar med fleece som gör att hunden inte fryser.
 • Reflexer syns bara när en strålkastare lyser på dem, så att kombinera reflexerna med en lampa gör att synligheten maxas.
 • Se till att testa reflexerna efter en tid, de är en färskvara och behöver bytas ut med jämna mellanrum. Ett bra test är att lysa på en gammal och en ny reflex samtidigt för att se om den gamla lyser sämre, i så fall är det dags att byta.

De 6 bästa reflextäckena / reflexvästarna för din hund

Att hitta rätt sorts reflextäcke eller reflexväst till din hund kan vara en smärre djungel, men här hjälper vi dig med en lista på åtta olika västar/täcken, så att du kan hitta den som blir perfekt till just din hund. Här finns ett flertal olika modeller, storlekar och prisklasser, men även lite olika utföranden beroende på vad som passar hunden och vad ni är ute efter.

Inlägget innehåller annonslänkar för CDON, Petster, VetZoo, Granngården, Dogman & PN Jakt

Track Jacket Reflexväst för hund

Track Jacket Säkerhetsväst

Track Jacket är en lättviktsväst som passar den aktiva hunden. Den är lätt att ta på och av samt enkel att justera med hjälp av säkerhetsband.

Västen täcker större delen av ryggen, är utrustad med reflexer och är gjord i ett vattenavvisande material. Detta är en väst som är perfekt i skogen eller på promenaden. Den täcker inte så mycket mer än ryggen, vilket gör att hunden får stor rörlighet. Den har dock inget värmande lager.

Fördelar:

 • Reflexer för ökad synlighet
 • Enkel att ta på och av
 • Justerbar för perfekt passform
 • Ger hunden stor rörlighet

Nackdelar:

 • Inget värmande lager
Last updated: 2024-06-17 12:30:24

Hurtta Ranger Väst

Hurtta Ranger är reflexvästen för er som älskar skogen, jakt eller bara har en väldigt aktiv hund. Den är försedd med stora reflexer och har en vädertålig Houndtex-laminering, men även ett mjukt nättyg som fungerar som ett litet foder. Skulle hunden fastna i något lossnar västen automatiskt.

Är du ute med hunden på jakt är den här västen extra bra då materialet inte prasslar samt är tvåfärgat så man på avstånd kan se åt vilket håll hunden står riktad. Materialet är säkert och fritt från farliga ämnen.

Fördelar:

 • Stora 3M-reflexer
 • Justerbar för perfekt passform
 • Vattentät och ventilerande

Nackdelar:

 • Lite dyrare än andra modeller i testet

Kemmesabbe Hundväst GPS

Kemmesabbes GPS-väst är utvecklad och testad av hundägare under flera års tid och under många krävande jakter. Reflexvästen utvecklades då man upplevde att andra GPS-västar inte höll måttet. Resultatet är denna slitstarka, synliga och bekväma väst som finns i två olika storlekar.

Västen passar till samtliga halsbandsmonterade GPS-sändare som till exempel Garmin, Tracker, Swepoint, B-Bark, Tk Star och Swetrack. Detta är en GPS- och signalväst perfekt för jakt i skog och mark.

Västen hålls på plats och glider inte ner från hundens rygg, den är lätt men ändå synlig och har olika färger på sidorna, vilket gör riktningsbestämningen lätt. Materialet är slitstarkt och vattenavvisande och har hög köldtålighet.

Fördelar:

 • Slitstark
 • Synlig med två signalfärger
 • Bekväm

Nackdelar:

 • Finns bara i två storlekar
Last updated: 2024-06-17 12:30:29
Dogman Reflextäcke

Dogman Reflextäcke Enzo

Dogmans reflextäcke skyddar större delen av din hund, har ett värmande fleecefoder och reflekterar ljus i en grå reflexfärg istället för den vanliga gula. Perfekt för kalla dagar i skogen eller långpromenaden, men kanske inte perfekt om du ska ut och jaga. Materialet är vattenavvisande och har justerbart bälte och krage för bästa passform. Det finns även en öppning för sele.

Fördelar:

 • Helt reflekterande
 • Värmande fleecefoder

Nackdelar:

 • Inte lämplig vid jakt
Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

K9 IDC Hundsele UV Neongrön

K9 IDC är en härlig sele som andas och har breda remmar som är gjorda i samma slitstarka material som säkerhetsbältena i våra bilar. Västens sömmar är tryckavlastande och reflexer finns insydda i kanterna, utöver ett brett reflexband över bogen. På västens rygg finns även ett handtag du kan använda för att hålla fast din hund om det skulle behövas, men det går också att trycka in handtaget och fästa det med en knapp, så att hunden inte fastnar i något.

Fördelar:

 • Stark färg som syns tydligt
 • Ergonomisk sele
 • Enkel att ta på och av

Nackdelar:

 • Kan upplevas som klumpig
Last updated: 2024-06-17 12:30:33
Hundväst - Protector Pro

Väst Protector Pro

Protector Pro är den absolut bästa reflexvästen för att skydda din hund vid jakt. Med västen kommer så kallat ”vargstål” som monteras på sidorna på västen för att skydda hunden mot bett, betar och liknande yttre våld. GPS-fickan är förstärkt så att den inte går sönder om hunden råkar springa in i taggtråd eller liknande.

Västen är trots allt det här lätt, och den har unika flytegenskaper, vilket minskar risken för drunkning. Den gör även att hunden behåller kroppsvärmen om den skulle råka hamna i en vak. Detta är den ultimata jaktvästen för din hund, med unik synlighet och som dessutom kommer med garanti från Agria. Priset är högt men värt varenda krona.

Fördelar:

 • 3M-reflexer för maximal synlighet
 • Vargstål som skyddar hunden från bett
 • Unika flytegenskaper

Nackdelar:

 • Dyrast i testet
Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.
About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply