Bästa hundpoolen – Varma somrar kräver pool för hund!

Bästa hundpoolen

På de riktigt varma dagarna kan din hund ha det besvärligt. Kanske flämtar hunden mycket eller inte har någon ork att röra sig? Redan kring 20 grader kan du märka dessa tendenser hos hunden och då är det jättebra om du kan svalka hunden så den inte riskerar värmeslag.

Med en badpool till din hund har du den bästa lösningen för att ge din hund en skön svalka på de varmaste dagarna. Ett helkroppsbad där vattnet kommer ändå in på skinnet och kyler direkt är fantastiskt, bara vatten på tassar och mage gör stor skillnad och svalkar hunden rejält. Det är genom tassarna som hunden svettas så därför är även en liten pool för din hund ett väldigt mycket bättre alternativ än ingen hundpool alls. Att enbart spruta vatten från trädgårdsslangen är inte alltid det bästa. Risken att vattnet inte tar sig in till skinnet, speciellt om din hund har en lång tjock päls, och då är effekten snarare det motsatta och gör din hund ännu varmare.

Att alltid ha en hundpool redo gör att din hund kan välja själv när den behöver svalka ner sig. Se bara upp att hunden inte är ständigt blöt då det kan ge bland annat vattensvans och fukteksem. 

Vi vill gärna tipsa om två andra svalkande produkter, kyldyna och kylväst. Dessa passar utmärkt som komplement till hundpoolen eller så är de såklart två jättebra alternativ om man helt enkelt inte har möjlighet att ha en pool där man bor. Till exempel om man är på resande fot, bor i lägenhet utan balkong eller är en aktiv familj där situationen gör att det är omständigt att ta med en hundpool.

Inlägget innehåller annonslänkar för CDON, Zooplus, VetZoo & Granngården

Bästa hundpoolen

Nedan listar vi två riktigt bra och praktiska hundpooler.

Trixie Hundpool

Hundpoolen från Trixie monteras enkelt upp utan någon luftpump. Lika enkelt kan man sedan tömma, rengöra och vika ihop poolen igen för en platsbesparande förvaring. Denna hundpool har förmågan att byta form om så önskas till en rektangulär form, till exempel om du har en balkong eller altan med räcken.

Hundpoolen är gjort i ett slitstarkt material som ska tåla klor som river. Botten på hundpoolen hindrar även att hundens tassar halkar omkring tack vare ett halkskydd.

Storlek på poolen är 160 cm i diameter, 30 cm hög och rymmer ungefär 804 liter vatten.

Letar ni en mycket bra pool för hundar för de varmaste av sommardagarna behöver ni inte leta längre!

Dog Pool Keep Cool

Denna hundpool från Zooplus erbjuder många fina finesser. Förutom att svalka din hund en varm sommardag så är den uppbyggd med MDF-förstärkta kanter och i reptåligt material så den inte ska gå sönder. Ingen luftpump behövs för att sätta upp denna hundpool!

Dessutom är botten på hundpoolen designad för att minska risken att din hund halkar i sin hundpool. Den är enkelt att fälla upp och vattnet töms enkelt med hjälp av en sidoventil. Hundpoolen packas ihop till ett litet paket när man är klar för enkel och kompakt förvaring.

Den kommer i tre olika storlekar:

Stor: 160 cm i diameter, 30 cm hög och rymmer 804 liter vatten

Mellan: 120 cm i diameter, 30 cm hög och rymmer 340 liter vatten

Liten: 80 cm i diameter, 20 cm hög och rymmer 100 liter vatten

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

Vad bör man tänka på när man ska köpa en hundpool?

Att köpa en hundpool kan faktiskt vara svårare än man tror. I alla fall om man vill ha en pool som är lätt att ta med sig men ändå håller för hundars användande. 

Det absolut första man bör tänka på när man ska köpa en hundpool är att man köper en pool som faktiskt håller för hundar. Det låter kanske självklart, men faktum är att en pool som används av hundar kommer ta en hel del stryk. Vassa klor och tänder i kombination med lek i vattnet gör att många vanliga pooler, som inte är avsedd för hundar, lätt går sönder.

Det är såklart mest prisvärt att köpa en hållbar pool från början. 

Det finns många alternativ därute. Kanske funkar det med en pool i hårdplast om den ska stå på samma ställe hela tiden. Samtidigt vill man säkert ha en hundpool som är någorlunda smidig att vika ihop när man ska sätta undan den eller om man vill kunna ta den med sig. Är det då bättre med en uppblåsbar?`Den lär väl inte hålla så bra då med alla klor och tänder som en hund har?

Är klorvatten farligt för hundar?

Klorvatten innehåller kemikalier, något som påverkar hundar mer än människor på grund av deras känsliga nos. Klorerat vatten, som finns i våra pooler, utgör inte någon större fara för våra hundar då klorvattnet innehåller en låg halt av kemikalier. Detta är förutsatt att vattnets klorhalt är idealisk, det finns ju även pooler med för mycket klor och för lite. Skulle poolen ha för låg klorhalt kan den istället innehålla alger, bakterier och/eller parasiter. Se till att skölja av din hund efter den har badat i klorvatten så du får bort kemikalierna från pälsen och hud. Det är viktigt att skölja noggrant, glöm inte öronen! 

Se även till att klorvattnet inte dricks då det är farligt för dem att få i sig klorvatten i större mängder. Det kan skapa irritation i magen och tarmarna vilket kan ge upphov till kräkningar, illamående och erosion i strupen. Ha en vattenskål i närheten med härligt kallt vatten när din hund är ute!

Kan alla hundar simma?

Både ja och nej är svaret på denna fråga. Precis som oss människor har hundar en inbyggd simreflex när de hamnar i vatten. Däremot är det inte säkert att de simmar så bra, precis som oss människor. Vissa hundar behöver öva, andra har det naturligt. Viktigt att tänka på är att aldrig tvinga en hund att simma, detta kan göra dem mer rädda för vatten där de råkar andas in vatten och till och med drunknar. Tänk på att gå långsamt framåt och börja simträning i lågt vatten för att sen öka svårighetsgraden successivt eftersom hunden blir bekväm. 

Vi har även hundar med fysiska hinder som gör det svårt för dem att faktiskt bli bra simmare. Ett sådant exempel är hundar med platt nos där några exempel är mopsar, bulldogs eller Shih Tzu. På grund av sin platta nos har de svårt att hålla nosen ovanför ytan när de simmar vilket resulterar i att de kan andas in vatten och riskerar att drunkna. Att alltid ha översikt på sin hund i vatten är viktigt och kanske ännu mer om den har en platt nos. 

Har du en pool som man endast tar sig ur med hjälp av en stege kan detta bli en livsfarlig situation om din hund råkar trilla i eller om man inte har uppsikt. Skulle din hund hamna i en sådan pool kan de snabbt hamna i en paniksituation då hunden inte förstår hur den ska ta sig därifrån. En poolstege är kanske något en hund inte vet hur man använder och väl i panik tar det inte lång tid innan de tröttar ut sig själva när de simmar omkring. Detta leder i nästa steg till drunkning och det är inte ett öde man önskar för någon, varken hund eller människa. Så även om din hund inte är världens bästa simmare är det viktigt att lära den hur man tar sig ut ur en pool utan hjälp.

Att bada i hundpool är fysiskt stimulerande för hundar

Vatten verkar svalkande på de varma sommardagarna. Därför ger en hundpool 

en skön svalka din hund när den behöver det för att undvika värmeslag. Har din hund tjock päls sitter det svala vattnet kvar i pälsen efter doppet och fortsätter att svalka din hunds kropp. En hundpool är ett jättebra alternativ att ha hemma där hunden själv kan bestämma när den behöver lite svalka.

Valp simma pool
About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply