Bästa cykelvagn för hund!

cykelkärra hund

Det blir allt vanligare att man använder cykeln istället för att sätta sig i bilen vilket är superkul, dels är det bra för miljön men också för hälsan att cykla regelbundet. Har du dock en hund kan det ibland vara lite knepigt att få med sig sin hund. Även om de flesta hundar gillar att springa så är det inte alla som kan eller orkar springa så långt som man kanske tänkt cykla. Det är lätt att tänka att bilen är det enda alternativet i ett läge där hunden ska följa med någonstans, men så är det faktiskt inte. Man kan nämligen ha hunden i en cykelvagn bakom sig!

Att ha hunden i en cykelkärra blir allt vanligare och det är lätt att förstå varför. Hundanpassade cykelvagnar är idag väldigt lätta att dra bakom cykeln och med en cykelkärra för hundar har du alltid alternativet att ta med din hund överallt. Det finns många olika cykelkärror för hundar på marknaden och ibland kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa cykelvagnen för hundar. Därför har vi i denna artikel skrivit ihop en liten köpguide där vi går igenom vilka vettiga alternativ det finns på marknaden och hur du ska tänka när du köper en cykelvagn för din hund!

Inlägget innehåller annonslänkar för CDON & Zooplus

5 bästa cykelvagnarna för hundar!

1. Doggy Liner Romero

Här har du en lite mindre och därmed smidigare cykelkärra för hundar. Kärran lämpar sig för hundar upp till 30 kg och kopplas enkelt på din cykel vid bakhjulets nav.

Cykelkärran är öppningsbar på både fram- och baksidan och har ett skyddande insektsnät med dragkejda. Tyget är gjort av nylon vilket gör att cykelvagnen är vattentät. Perfekt när det regnar ute, du slipper lukten av blöt hund! 

Cykelvagnens ram är gjord av metall och den låga tyngdpunkten i kombinationen med de stabila däcken gör att vagnen väldigt stabil i alla farter. Inuti vagnen finns det ett kort koppel som du kan fästa i hundens halsband/sele för att säkerställa att hunden sitter fast.

I övrigt är vagnen utrustad med reflexer och säkerhetsflagga så ingen bilist råkar köra på den låga vagnen när ni korsar vägen eller liknande. Koppling för cykel medföljer såklart!

Tack vare sin enkla stabila konstruktion och låga vikt är denna cykelkärra för hundar väldigt lättdragen och har du inte en väldigt stor hund är detta ett superbra alternativ.

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

2. Doggy Liner Paris Deluxe

Har du däremot en hund som väger över 40kg är det Paris Deluxe-modellen ni ska ha. Detta är en riktigt “top of the line” cykelvagn för hundar. Vagnen har skyddsbågar för däcken, fälgarna är gjord av aluminium för att hålla vikten nere och rosten borta. Dessutom har vagnen stötdämpare samt stabiliseringsstag i underredet för att göra det skönare för hunden som sitter inuti men även för dig som drar vagnen. Allt är helt enkelt lite gedignare för att kunna ta den ökade tyngden en större hund innebär.

Vill ni ha den bästa hundvagnen och är beredda på att betala lite extra för att få det? Ja, då ska ni spana in Paris Deluxe hundkärra!

Last updated: 2024-06-16 12:08:45
Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

3. Smart

Här har ni cykelvagnen Smart och smart, det är den sannerligen! Denna cykelvagn för hundar kan enkelt omvandlas till en buggy/hundvagn som man kan gå eller springa med. Byt bara ut dragstången mot ett framhjul som kan snurra 360 grader så har du en hundvagn som passar perfekt för promenader eller löpturer!

Vagnen är dessutom utrustad med bromsar och golvet är gjort av trä. Dessutom är hela vagnen ihopfällbar. I övrigt är vagnen gjord av vattentätt tyg och smutsavvisande överdrag. Vagnen är utrustad med nätförsedda fönster åt alla håll så hunden kan se ut medan du cyklar och överdraget går att fälla upp så hunden också får gott om frisk luft. Inuti vagnen finns det ett fäste så din hund inte kan smita ut. Cykelvagnen från Smart lämpar sig för hundar upp till 30 kg.

Ja, letar ni efter en riktigt genomtänkt och flexibel cykelvagn för hundar så bör ni absolut kika på Smart!

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

4. Globetrotter

Här har ni en till cykelvagn som kan omvandlas till en vanlig hundvagn. Globetrotters cykelvagn är byggd för att kunna ta hundar upp till 40kg. Precis som med ovan nämnda Smart så kan även denna cykelvagn omvandlas till en hundvagn för promenader eller joggingturer. Detta gör du genom att montera det medföljande framhjulet istället för dragstången. När du inte använder vagnen kan det lätt fällas ihop för att ta så lite plats som möjligt.

Även denna cykelvagn för hundar är utrustad med fönster på alla sidor och dessa täcks av insektsnät. Tyget är gjort av vattenavvisande material och vagnen är försedd med reflexer på alla sidor.

Har ni en större hund och letar efter en smart cykelvagn som kan omvandlas till hundvagn så har ni rätt modell här. Smarta funktioner kombinerat med ett bra pris gör detta till ett riktigt toppval!

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

5. VidaXL Cykelvagn

Letar ni en enkel cykelvagn som inte har så många funktioner som helt klart är ett vettigt val kan ni kika på denna hundvagn från VidaXL.

Cykelvagnen för hundar har en robust stålram och är gjord av oxfordtyg som gör den vattenavvisande, slitstark och enkel att underhålla. Fönsterna i nät på båda sidorna gör att luften kan cirkulera och den dubbla öppningen framtill och baktill förenklar användandet. Denna hundcykelvagn från VidaXL har fjädring för ökad komfort samt en krok på insidan där du kan fästa ett hundkopplet.

Reflexerna på vardera däck och på baksidan hjälper till att hålla dig och ditt husdjur synliga för andra. Den roterande säkerhetsleden ser till att vagnen förblir stående om cykeln skulle välta. Basen är förstärkt med ett speciellt foder som är halkfritt och fuktbeständigt.

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

Vilken är den bästa cykelkärra för dig? - Köpguide

Innan man köper en cykelvagn för hund så kan det vara en bra idé att fundera på var och när man kommer använda den. Det finns många olika sorts cykelvagnar för hundar med vitt skilda fördelar samt nackdelar. Här är några punkter du kan fundera på innan du bestämmer dig för vilken cykelvagn för hundar du bör köpa.

Hur ofta kommer jag använda min cykelvagn för hund?

Ja, beroende på hur ofta du ska använda din hundcykelvagn kanske din budget ser annorlunda ut. Ska du endast använda cykelkärran sporadiskt kanske det räcker med en billigare cykelkärra för hundar. Ska du däremot använda den väldigt ofta kan det vara värt att lägga lite extra på en riktigt bra och stabil cykelkärra.

Hur långa turer cyklar jag?

Återigen, ska du endast använda cykelvagnen på kortare turer räcker det gott och väl med en lite billigare cykelkärra. Speciellt om du inte kommer cykla särskilt fort. Ska du däremot cykla på längre turer där hastigheterna kanske blir högre, ja då är det bra att kika på en cykelvagn som är avsedd för detta.

Hundens och cykelvagnens storlek

Det kanske viktigaste att ta i beaktning är din hunds storlek. Givetvis måste du har en cykelvagn som är nog stor för din hund, men samtidigt innebär det också mer vikt att släpa runt på. En lägre vikt på själva cykelvagnen är att föredra i nästan alla lägen då det blir enklare att dra den bakom cykeln. Det går både snabbare att starta och stanna hela ekipaget.

Storleken på en cykelvagn kan variera ganska mycket och vill du ha in cykelvagnen i hemmet för förvaring så bör du kolla upp storleken. Om du t.ex. kommer använda cykelvagnen dagligen och vill förvara din inomhus över natten så behöver du hitta en cykelvagn som i alla fall kommer innanför dörren. 

För långtidsförvaring/transport så vill du helst hitta en cykelvagn som kan fällas ihop och idag är de flesta bra cykelvagnar hopfällbara. Tittar vi på samtliga modeller i vårt bäst i test så är alla hopfällbara.

Budget

a, hur mycket vill du lägga på en cykelvagn för din hund? Vi har listat 5 prisvärda cykelvagnar. De är vaken dyrast eller billigast, men de är som sagt prisvärda! För en cykelvagn av bra kvalité får du nog vänta dig att lägga mellan 1000-3000kr. 

Vilka sorts underlag kommer jag cykla på?

Ska du cykla uteslutande på asfalt eller kommer du kanske vika av ut på grusvägar eller kansek till och med i skogen? Om du tänkt använda cykelvagnen utanför asfalterade vägar bör du försöka hitta en cykelvagn med lite större hjul och stötdämpare. Planerar du att endast cykla på asfalterade vägar så är inte fjädring lika viktigt, men det är ändå något du bör kolla efter när du letar cykelvagn. En bra fjädring ger en avsevärt bättre komfort för hunden i vagnen.

Ska cykelvagnen kunna användas som hundvagn?

Vi har listat några alternativ som kan omvandlas till hundvagn som man använder på promenad och joggingturer. Är det något du kommer ha nytta av eller ej? Var noga med att kolla ifall kit för joggning/promenader följer med när du köper cykelvagnen.

Avslutande tankar

När man letar efter den bästa cykelvagnen för hundar är det inte alltid helt lätt att hitta rätt. Det finns väldigt många olika cykelkärror för hundar och i mångt och mycket är de väldigt lika varandra. Därför har vi satt ihop en liten köpguide där vi listar 5 bra cykelvagnar för hundar samt tagit upp några punkter man bör fundera på innan man slår till. Alla cykelvagnar på vår lista är mycket bra val och ni kan vara säkra på att inte göra ett dåligt köp.

Förhoppningsvis har ni funnit vår artikel informativ och givande. Har ni några frågor eller tips på saker som vi kan ta upp i denna artikel får ni väldigt gärna kommentera här nedanför!

Hoppas ni hittar en cykelvagn för er hund, lycka till!

Läs även

Bästa antidragselen

bästa antidragselen
Klicka på bilden för att läsa

Adoptera hund

omplaceringshundar
Klicka på bilden för att läsa
About Emma 13 Articles
Tillsammans med Per har Emma grundat Hundguiden.com och i hela sitt liv har hon varit en riktig djurälskare med en förkärlek till hundar. Älskar att ta med sina två hundar, Teddy & Fluff, ut på äventyr. Särskilt löpturer i kuperad terräng anser hon är roligt! När Emma inte är ute och springer med sina hundar hittar man henne antingen på bakgården där hon tränar lydnad eller i hundbädden där hon myser med hundarna.

Be the first to comment

Leave a Reply