5 bästa hundfilmerna!

couple of dogs wacthing streaming tv program , movie or series in bed cozy together

Efter en lång kvällspromenad med hunden kan det ibland vara skönt att sätta sig i soffan, mysa ner sig under täcket och se på lite tv. Eftersom vi älskar hundar tänkte vi därför skriva en lista över 5 bra filmer med hundar som hela familjen kan se tillsammans! Vissa av dessa filmer är helt påhittade, medan andra faktiskt är baserade på en sann historia, men allihopa är superbra!

101 Dalmatiner

En lista med hundfilmer vore inte komplett utan 101 Dalmatiner. Detta är en amerikansk långfilm från 1996 producerat av Disney. 

5 bästa hundfilmerna

Den ondskefulla Cruella De Vil är fullkomligt besatt av pälsar, framförallt pälsar av dalmatinervalpar. Anita, som är Cruellas designer, har två dalmatiner Pongo och Perdita som får en bedårande kull med valpar. Detta undgår ju såklart inte Crulla och hon gör allt i sin makt för att lägga händerna på dessa små söta dalamatinervalpar.

En riktigt spännande hundfilm för både barn och vuxna, klart sevärd tycker vi på Hundguiden!

Air bud

En amerikansk komedi från 1997 där Josh, en kille som tar sin faders död väldigt hårt, och livet sätts på ända.

 Basket, en sport Josh tidigare älskat är inte längre kul och inget tycks kunna muntra upp honom. Men så dyker Buddy, en Labrador Retriever,  med grymma bollkunskaper upp. Buddy har ett oöverträffat bollsinne och med Buddys hjälp hittar Josh tillbaka till basketen igen.

En riktigt feelgood film som passar både stora och små! Gillar man dessutom basket är denna film en riktig slam dunk! Badum-tss!

Hachiko

En dramafilm från 2009 baserat på den sanna historien om den trofasta japanska hunden Hachiko.

När akita-valpen kommer till sitt nya hem dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktliga. När hans husse, som spelas av Richard Gere, pendlar från jobbet så står Hachiko och väntar på honom på perrongen vid järnvägsstationen. Men plötsligt en dag så kommer inte husse och Hachiko får vänta förgäves. Trots detta väntar han troget varje dag under de kommande nio åren. 

Filmen är otroligt vacker och det är svårt att inte gråta en liten skvätt. Vill ni se en otroligt vacker film som belyser hundars lojalitet tycker vi att Hakicho är klart sevärd!

Lady och Lufsen

En amerikank animerad film från 1955 producerad av Disney. Filmen handlar om hur Lady, en väluppfostrad cocker spaniel som lever med sin husse och matte, träffar Lufsen, en gatuhund som älskar det att leva i det fria, och hur de blir kära. 

En typiskt kärleksberättelse, förutom den lilla detaljen att huvudrollerna innehas av två hundar! Vill ni inte se den gamla versionen kan vi tipsa om att det har släppts en ny musikalversion av Lady och Lufsen, det kan nog vara kul att se!

Alpha & Omega

Vi skrev en lista om hundar, men vargar är faktiskt hundarnas förfäder så därför kan vi ta med denna film på listan också! Kate är en alpha-varg, disciplinerad och väldigt ansvarsfull. Humphrey däremot, han är en omega-varg som bara vill ha roligt. I vargarnas värld, där flockens lag gäller, får de inte umgås med varandra. Men så plötsligt en dag blir Kate och Humphrey tillfångatagna och förs tusentals mil hemifrån. För att kunna ta sig hem till sin flock igen måste Kate & Humphrey ge sig ut på en resa där de utsätts för många faror – men även finner kärleken!

Fler filmer!

Vi ni se Alpha & Omega och eller om ni vill streama filmer för hela familjen bör ni gå till streamabarnfilmer.se/. Här hittar ni fler superspännande filmer som hela familjen kan se tillsammans!

Vi älskar hundar och då älskar vi såklart hundfilmer. Har ni tips på någon hundfilm som ni tycker vi borde se? Kommentera gärna här nedanför!

About Emma 13 Articles
Tillsammans med Per har Emma grundat Hundguiden.com och i hela sitt liv har hon varit en riktig djurälskare med en förkärlek till hundar. Älskar att ta med sina två hundar, Teddy & Fluff, ut på äventyr. Särskilt löpturer i kuperad terräng anser hon är roligt! När Emma inte är ute och springer med sina hundar hittar man henne antingen på bakgården där hon tränar lydnad eller i hundbädden där hon myser med hundarna.

Be the first to comment

Leave a Reply