Att hitta en veterinär

Veterinär hund

Att hitta en veterinär är inte alltid det lättaste. Ofta har man inte ens tänkt tanken på vilken veterinär man vill besöka innan hunden råkar ut för en olycka eller blir sjuk. Att börja fundera på var man ska ta hunden i det läget kan bli väldigt stressigt och kanske blir det inte så bra som man hade tänkt.

Genom att vara proaktiv med att leta upp en bra veterinär kan du dels ge din hund vård snabbast möjligt men du kan dessutom spara flera tusenlappar. Inte sällan skiljer priserna för liknande procedurer väldigt mycket mellan olika veterinärer och kliniker.

Vår samarbetspartner Veterinärkartan tagit fram en tjänst för att hitta en veterinärklinik nära dig. Besök gärna deras hemsida innan olyckan är framme så du är förberedd och vet var du hittar den bästa och billigaste vården nära dig.

hundförsäkring

Vad kostar en veterinär

Att besöka en veterinär är inte det billigaste, i synnerhet om ni saknar försäkring för hunden. Men hur mycket kostar det faktiskt att gå till veterinären med sin hund? Det är lite svårt att säga exakt vad det kostar att besöka en veterinär då detta helt och hållet beror på varför man måste uppsöka veterinärvård för hunden. Vill det sig illa så kan det hända att hunden tvingas stanna kvar hos veterinären ett par dagar och då blir priset givetvis högre än om man uppsöker veterinär för ett litet sår. En till sak som i hög grad kan påverka priset för ett veterinär besök är huruvida besöket sker under veterinärklinikens ordinarie öppettider eller om man måste söka veterinärvård för hunden under jour- & akuttider.

Sveland Djurförsäkringar tog 2018 fram genomsnittliga priser för tre vanligt förekommande skäl till veterinärvård. Dessa priser är baserade på Svelands egna statistik från veterinärer och är avrundade till hela hundratal, de redogör dessutom för den dyraste behandlingen utöver medelkostnaden.

Livmoderinflammation

Inflammation i livmodern drabbar ungefär var fjärde tik innan dess att de fyllt tio år. I värsta fall kan livmoderinflammation leda till döden och i de flesta fall måste veterinären genomföra en operation där livmoder och äggstockar tas bort. 

Högsta kostnaden för behandling av livmoderinflammation = 78 000kr

Medelkostnaden för behandling av livmoderinflammation = 24 000kr

Klobrott/Klokapselbrott

Klobrott är en väldigt vanlig anledning för att besöka veterinären med sin hund.  Vid klobrott så fläks hundens klo upp så pass att pulpan blottas. Ofta sker detta ifall hunden fastnat med klon och ofta sker detta när hundens klor är för långa. 

Högsta kostnaden för behandling av klobrott = 23 000kr

Medelkostnaden för behandling av klobrott = 4 000kr

Främmande föremål i tarm eller magsäck

Alla vi som äger en hund vet nog att hundar kan äta i princip vad som helst. Ofta blir vi chockade över de föremål ens hund skulle trycka i sig om vi tillät det. Tyvärr är vi inte alltid i närheten för att förhindra att hunden äter något opassande och då kan det ibland krävas att man besöker veterinären. Om hunden svalt ett främmande föremål kan det orsaka svåra skador på tarmen och beroende på vad hunden svalt måste olka behandlingar sättas in. Behandlingarna varierar från att ge kräkmedel till att operera ut föremålet. 

Dyraste kostnaden för behandling av främmande föremål i tarm eller magsäck = 80 000kr

Medelkostnaden för behandling av främmande föremål i tarm eller magsäck = 18 500kr

Avslutande tankar

Som ni ser kan kostnaderna för att uppsöka en veterinär dra iväg ordentligt. Se därför till att ni har en hundförsäkring i de fall det går samt att ni redan innan olyckan är framme ser till att ha koll på var närmsta veterinär är. Vi har själva genomfört en prisjämförelse av hundförsäkringar, läs gärna den innan ni bestämmer er för att teckna en hundförsäkring.

Kika också gärna in på vår Veterinärkartan för att hitta närmsta veterinärklinik.

Veterinär hund
About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply