5 Bästa Hundvagnarna!

Bästa hundvagnen

Att få med sin hund från punkt A till punkt B är inte alltid det enklaste. Anledningarna till detta kan vara många, kanske hunden lätt går upp i stress bland mycket folk, hunden kanske har en skada som hindrar den från att gå längre sträckor eller kanske är hunden bara gammal och orkar mindre än tidigare? Oavsett orsak så finns det ett väldigt bra hjälpmedel i form av en hundvagn! Med en hundvagn kan du ta så långa promenader eller löpturer du vill och ändå få med hunden! Men vilken är den bästa hundvagnen egentligen och hur vet man det?

Här går vi igenom de 5 bästa hundvagnarna och vad man ska tänka på när man ska köpa hundvagn. Allt för att du som hundägare ska ha den bästa hundvagnen för din hund!

Inlägget innehåller annonslänkar för CDON, FirstVet, Zoo.se, VetZoo & Granngården

Enligt oss på hundguiden är den bästa hundvagnen Karlie Sports Buggy No Limit! Denna hundvagn passar perfekt för dig som har en valp eller hund som inte riktigt orkar med så långa promenader. Tack vare sin sportiga design och sina stora hjul är detta en perfekt hundvagn för löpturer på både asfalt och i ojämn terräng. Läs mer om hundvagnen från Karlie nedan!

1. Karlie Sports Buggy No Limit

Vill ni ha den bästa hundvagnen så behöver ni inte leta längre för här har ni den! Karlie Sports Buggy är en trehjulig hundvagn byggt för långa promenader och snabba löpturer på varierat underlag. 

Denna hundvagn är bland annat utrustad med handbroms, regnskydd med fönster samt justerbart handtag för den som knuffar på. Andra smarta funktioner är att hundvagnen har insektsnät, förvaringsfack och reflexer som gör att du syns bra under årets mörkare tider.

Tack vare sina stora däck är det inga problem om man vill styra skutan utanför asfalten eller om man vill springa med hundvagnen utan att oroa sig för att den ska fastna på föremål på marken. Tack vare sin design med 1 hjul i fronten och 2 där bak är Karlies hundvagn extremt enkel att manövrera samtidigt som den är stabil i både låga som höga farter. Med handbromsen på det justerbara handtaget behöver du inte vara orolig för att vagnen ska rulla ifrån dig.

Som pricken över i:et är denna hundvagn dessutom ihopfällbar och väger endast 12 kg så man kan lätt få in den i bilen och ta med sig den på sina äventyr.

Bästa hundvagnen? Ja, den har du här!

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

2. Pawise

Ge din fyrbenta vän en kunglig behandling med Pawise Hundvagn – en bekväm och säker reskamrat för både dig och ditt älskade husdjur.

Denna vagn sätter fokus på komfort och glädje för varje promenad eller resa. Den stabila konstruktionen och de mjuka materialen skapar en trygg och mysig plats för ditt husdjur att koppla av.

Lättmanövrerade hjul gör vagnen enkel att styra, och den rymliga interiören är idealisk för små till medelstora hundar att röra sig bekvämt. Genomtänkta andningsfönster främjar optimal ventilation och låter ditt husdjur njuta av frisk luft och omgivningens skönhet.

Fäll ihop vagnen enkelt för smidig förvaring, utnyttja förvaringsfacket för dina tillhörigheter, och lita på den stabila bromsen för extra säkerhet. Pawise Hundvagn gör varje promenad eller resa till en behaglig upplevelse för både dig och din trogna vän.

3. Duvo+ Deluxe

Ja som namnet på hundvagnen antyder är detta en riktig Deluxemodell! Denna hundvagn har 4 hjul. Den är dessutom något högre med högre tyngdpunkt vilket gör att Duvo+ Deluxe inte riktigt lämpar sig för löpturer och ojämnheter. Nej, denna hundvagn är lämpad för maximal komfort på jämna underlag.

En väldigt smidig funktion är att bärdelen, det vill säga delen där hunden sitter, är helt avtagbar och kan därför användas som väska att bära på eller transportväska i bilen. Dessutom kan man då också sätta bärdelen så den har fönstret framåt eller bakåt mot dig som knuffar på. Mycket smidigt om man har en hund som blir orolig av att inte kunna se sin husse/matte!

Precis som föregående hundvagn så är Duvo+ Deluxe utrustad med förvaringsfack, mugg- & flaskhållare samt fotbroms. Handtaget är justerbard i höjd och självklart är tyget på hundvagngen vattentätt.

Letar ni en hundvagn för långa promenader med smarta funktioner? Ja då är Duvo+ Deluxe ett klart vettigt alternativ!

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

4. Trixie hundvagn

Här har ni en smidig trehjulig hundvagn från Trixie. Vagnen väger endast 4,6 kg och fälls lätt ihop i ett väldigt litet format. Hundvagnen fälls med ett anhandsssytem monterat på handtaget vilket gör att den lämpar sig väl ifall man vill ha en hundvagns om är lätt att ta med sig överallt. 

Hundvagnen från Trixie har standardutrustning så som fövaringsfack, mugg. och flaskhållare samt skyddsnät/insektsnät för sittdelen. Vagnen har dessutom 2 fotbromsar, ett på vardera hjul där bak och tyget, tillverkat i polyester, är såklart vattentätt.

Letar ni en hundvagn med låg vikt som lätt att fälla ihop och därför lämpar sig för de som vill ha med hundvagnen i alla lägen? Ja, då är hundvagnen från Trixie rätt val!

5. VidaXL hundvagn

Här har ni en bra budgetvagn. Precis som dyrare vagnar är även denna vagn från VidaXL ihopfällbar. Den har dessutom mugghållare samt skydds-/insektsnät framför sittdelen där hunden kommer vara. 

Tyget är gjort av polyester och därmed helt vattentätt. De bakre hjulen på hundvagnen kan låsas med en fotbroms och under sittdelen finns det ett förvaringsfack.

Vill ni ha en bra hundvagn till ett vettigt pris som uppfyller de flesta krav så bör ni absolut kika in denna hundvagn från VidaXL!

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

Därför kan det vara bra att köpa hundvagn

Vi människor reser allt mer och fler människor än någonsin väljer att ha hund. Denna kombination är inte alltid optimal, många gånger far vi människor iväg på ställen där hundar inte är välkomna om de är lösa. Därför ser vi att allt fler väljer att skaffa hundburar och transportlådor för att ta med hunden så ofta man kan. Men hur kul är det att bära omkring på en hundbur egentligen? Vi har vagnar för bäbisar, varför inte ha vagn för våra pälsklädda bäbisar? Man kan helt enkelt se en hundvagn som en sorts hundbur med hjul, smidigt värre!

Vilka hundar är hundvagn bra för?

Även om de flesta hundar gillar att springa omkring och nosa på allt intressant utomhus så finns det vissa hundar som kanske skulle må bättre av att få ligga i en hundvagn emellanåt.

  • Gamla hundar – Äldre hundar kanske inte har samma fysiska förmåga som de en gång hade men att komma ut på en promenad och njuta av solens strålar uppskattar de lika mycket som förr! 
  • Skadade eller sjuka hundar – En hund som blivit skadad behöver tid för att återhämta sig fysiskt. Under denna tid som hunden återhämtar sig kan det vara bra med en hundvagn så din pälsklädde vän fortfarande får komma ut och känna lukten av andra hundar. Kanske din hund är sjuk och därmed smittsam för andra hundar, då kan en hundvagn vara bra.
  • Omplaceringshundar – Om du har hand om en hund som tidigare haft det tufft i livet kan det vara bra med hundvagn. Många hundar som farit illa tidigare har dåligt självförtroende och är väldigt osäkra för både människor och andra hundar. Att ha sitt egna lilla “space” som den kan kika ut ur kan då vara skönt för hunden. Det är inte heller ovanligt att omplaceringshundar har svårt att gå i koppel och om du som hundägare känner att hunden drar lite för mycket för dig så kan du enkelt sätta hunden i hundvagnen.
  • Hundar med hjärtmask – Hundar som blivit diagnostierade med hjärtmask måste hålla sig inaktiva i flera månader för att förhindra att deras interna organ skadas. Visserligen är inte hjärtmask så vanligt i sverige, men det förekommer. Att då ha en hundvagn är bra eftersom hunden ändå tillåts komma ut på längre promenader.
  • Hundar med höftledsdysplasi – Ja, hundar som har höftledsdysplasi eller andra ledsjukdomar kanske inte orkar eller får ta längre promenader. Med en hundvagn kan hunden ömsom gå själv och ömsom ligga i vagnen. Perfekt om du vill ta en lite längre promenad med din hund!
  • Valpar – Ja, en valp har ofta mycket energi och tycker det mesta är intressant. En valp ska dock inte få för mycket motion och helst inte långa promenader med repetetivt rörelsemönster. Att sätta sin valp i en hundvagn möjliggör dig att ta med valpen överallt och på så sätt socialträna hunden i flera olika sammanhang utan att hunden blir fysiskt trött. 
  • Hundar som ogillar värme – Ja, även om vi i sverige kanske inte har det varmaste klimatet så kan temperaturerna ändå bli ganska höga under sommaren. Vissa hundar klarar det bättre än andra, och för dessa andra hundar kan det vara bra med en hundvagn. På så vis kan de få ligga i skuggan när det blir för varmt.
  • Små hundar – Ja, små hundar som lätt blir trampade på kan få ligga i en hundvagn om man ska besöka folktäta områden som marknader och liknande.

Vilken hundvagn är bäst för dig?

Exakt vilken hundvagn som är bäst för dig kan vi på Hundguiden tyvärr inte svara på, det vet du bäst själv. Däremot är det bra om du funderar på vilka användningsområden du kommer ha för din hundvagn. Kommer du uteslutande använda hunden på asfalterade vägar och trottoarer bland mycket folk? En liten, lätt och smidig hundvagn kommer så vara det bästa valet.

Ska du däremot ha med vagnen när du är ute och springer eller om du kommer köra på ojämna underlag? Ja då är det bra att köpa en hundvagn med större hjul och som är stabila i höra farter. Kommer du vara ensam på promenaderna? Då kan det vara bra att köpa en hundvagn som är lätt att fälla ihop och fälla ut. 

Tänk också på storleken. Hur stor är din hund? Hur stor bil har du? Ja, frågorna kan vara många när man letar bästa hundvagnen och det kan kännas som en djungel när man letar hundvagn. Här ovanför har vi i alla fall listat några riktigt bra alternativ som du kan kika närmare på.

Vänja hunden att åka i hundvagn

Vissa hundar älskar att åka i vagnen från början medan andra hundar kanske är lite mer reserverade till att åka i hundvagn. Det är viktigt att du ger din hund tid att få vänja sig vid att åka i hundvagn, träna hunden att åka i vagnen i små inkrement. Att åka i vagnen ska inte bli en negativ upplevelse för hunden. Testa korta distanser först och öka allt eftersom du märker att hunden klarar av det.

 Ifall hunden är tveksam kan du använda lite godis för att motivera hunden att hoppa i hundvagnen. Se också till att hunden sitter fastspänd i vagnen så hunden inte hoppar ut och gör sig illa.

Avslutande tankar

Här har vi skrivit en lista över de 5 bästa hundvagnarna och även korat den bästa hundvagnen i form av Karlie Sports Buggy No Limit. Förhoppningsvis har du som läsare funnit vår artikel informativ och läsvärd. Har du några frågor som du känner att du inte fått besvarad eller om du har något tips till os så får du gärna kommentera här nedan!

Fler intressanta artiklar

Bästa hundmaten
Klicka på bild för att läsa artikeln
Hundår i människoår
Klicka på bild för att läsa artikeln
About Emma 13 Articles
Tillsammans med Per har Emma grundat Hundguiden.com och i hela sitt liv har hon varit en riktig djurälskare med en förkärlek till hundar. Älskar att ta med sina två hundar, Teddy & Fluff, ut på äventyr. Särskilt löpturer i kuperad terräng anser hon är roligt! När Emma inte är ute och springer med sina hundar hittar man henne antingen på bakgården där hon tränar lydnad eller i hundbädden där hon myser med hundarna.

Be the first to comment

Leave a Reply