Innehållsförteckning
5 Bästa bilburarna för hundar!
Som hundägare vill man ha med sin hund så ofta det bara går och det betyder att hunden emellanåt lär få åka med i bilen. När man åker bil med hund så ska hunden, enligt lag, vara säkrad vid inbromsning. Antingen kan man sätta på hunden en bilsele som spänns fast direkt i det ordinarie bilbältet eller så kan man sätta hunden i en liten transportbur. Dessa metoder är väldigt effektiva och bra om man inte har hunden i bilen sådär superofta. Ska man dock ha hunden i bilen regelbundet föreslår vi att man har en ordentlig bilbur till hunden!
En säker bilbur för hund brukar oftast vara tillverkad i aluminium, stål eller annan metall och är således väldigt bra för hunden i den händelse att ni måste bromsa eller rent utav krockar.
I en hundbur för bil så sitter hunden säkert då vovven löper en betydligt mindre risk att kastas omkring än om hunden suttit lös i bilen. Dessutom är det säkrare för er eftersom ni inte riskerar att få en stor tung hund över er med potentiella personskador som följd.
Därför listar jag här den, enligt mig, bästa bilburen för hund! Jag listar också 4 andra riktigt bra hundburar för bilen i olika prisklasser. Dessutom har jag skrivit ihop en informativ köpguide så att du själv kan avgöra vilken som är den bästa bilburen för just dig och din hund!
Inlägget innehåller annonslänkar för CDON, FirstVet, VetZoo, Granngården & Dogman
Bästa bilburen för hund!
1. Mim Variocage
Vill man ha den absolut säkraste och således, enligt mig, bästa bilburen för hund så är det Mim Variocage man ska köpa! Denna svensktillverkade bilbur tar det till en helt ny nivå av säkerhet för både hund samt övriga passagerare i bilen.
Bilburen har en inbyggd deformationszon, precis som en bil har, för att säkerställa så att buren upptar så stor del av kraften som möjligt för att skydda både hunden och passagerarna i baksätet maximalt. Bilburen har dessutom en nödlucka på baksidan mot passagerarsätet ifall den främre luckan skulle vara blockerad. Självfallet är en bilbur i denna prisklass skrammelfri också!
Mim Variocage har dessutom en smart teleskopisk funktion som gör att du kan anpassa burens djup så att den passar både din hund samt i din bil på bästa möjliga vis. Andra smarta och säkra funktioner är att bilburen har tvåstegslås vilket förhindrar buren från att öppnas vid en eventuell krock. Hundburen kan låsas så att du kan låta bagaget vara öppet ifall hundarna behöver frisk luft utan att vara orolig för att burarna kan öppnas av obehöriga.
Variocage kommer antingen som enkelbur för en hund eller som dubbelbur ifall man har två hundar. Det finns dessutom olika modeller av Variocage, om man exempelvis har en tröskel i bagaget kan det vara bra med en Variocage Compact eller om man har en liten hund eller katt så passar Variocage Minimax bättre.
Variocage är krocktestad för situationerna frontalkrock, påkörning bakifrån samt voltning. Testerna utfördes i enlighet med SPCT (Safe Pet Crash Test) och Variocage mottog där den fick maximala poängen! Jag lägger in en video längst ner i artikeln så ni kan se hur testet genomfördes.
Jag har själv köpt en Variocage från Mimsafe åt min Staffe. Med den i bagaget vet jag att min hund har de bästa förutsättningarna för att överleva en bilkrock och jag vet att slipper få 25kg kompakt hund i nacken. Jag tycker Variocage är en billig livförsäkring för oss båda och därför rekommenderar jag alla hundägare som har hunden i bilen att kolla på denna bilbur!
Jag köpte min Variocage hos Petster vilket var smidigt men jag ser att även VetZoo säljer denna bilbur något billigare. Dock är det en beställningsvara hos VetZoo, nu när jag skriver denna artikel, så det tar nog lite längre tid att få hem den. Jag länkar till båda butikerna så får du själv avgöra var du vill köpa den från!
-
ZOO.se
4.359,00 kr4.299,00 krSe pris -
VetZoo4.495,00 krSe pris
-
FirstVet4.739,00 krSe pris
-
Dogman.com5.999,00 krSe pris
2. Artfex
När man talar om en bilbur för hundar så är det troligen en Artfex man ser framför sig. Denna, också svensktillverkade, bilbur är något enklare i sin konstruktion om man jämför med exempelvis Variocage men trots detta är de väldigt säkra för både dig och din hund. Artfex bilbur vann faktiskt Teknikens Världs bilburstest och buren är dessutom godkänd i kombination med säkerhetsselen efter krocktest hos SP Statens tekniska forskningsinstitut. Du behöver alltså inte vara orolig för att köpa en skräpbur!
Något jag stör mig otroligt mycket på när jag kör är skramlande ljud, det slipper man med en Artfex bilbur. Artfex tillverkar nämligen produkter som inte skramlar och denna hundbur är inget undantag. Dessutom har buren försetts med en gasdämpare för luckan, som öppnas uppåt, så den inte smäller igen när man ska stänga.
Precis som med den något dyrare Variocage så har även Artfex bilbur en nödlucka på baksidan av buren och beroende på vilken modell man köper så kan man ibland även välja vilken sida man ska ha hundburen på i bagaget. Artfex har likt Variocage en låsbar lucka så obehöriga inte kan öppna bilburen.
Då denna bilbur ändå kostar ca 1500-2000kr mindre än en Variocage så får man göra vissa avkall. Den har exempelvis inte samma sorts deformationszoner som Variocage har och den är inte justerbar i djupled. Kan man dock bortse från detta så är Artfex bilbur väldigt prisvärd.
Om jag får ge mig på en liten gissning så är nog Artfex den mest populära hundburen till bil här i sverige. Letar ni efter en bra kombination av säkerhet till rimligt pris så bör ni absolut kika på Artfex bilbur!
3. 4Pets Ecocline
I samma prisklass som Artfex hittar vi 4Pets Ecocline. 4Pets är ett Schweiziskt företag som uteslutande fokuserar på att tillverka väldigt säkra och prisvärda transportburar för hundar. Ecocline-serien från 4Pets har skapats för att tillhandahålla en prisvärd bilbur som trots det bra priset klarar av alla krocktester den kan utsättas för.
Ecocline är krocktestad av TÜV vilket är en forkortning av Technischer Überwachungsverein (man förstår varför de måste ha en förkortning) och kan liknas vid det svenska Statens tekniska forskningsinstitut. Precis som i sverige utsätts bilburar som testas av TÜV av rigorösa tester så du kan vara lugn i att veta att denna hundbur är precis lika säker som exempelvis svensktillverkade Artfex.
Men vad är då 4Pets Ecocline för sorts bilbur? Ja det är en hundbur i aluminium med smarta funktioner så som lås på luckan. Luckan i sig öppnas åt sidan. Även denna bilbur har en nödlucka på baksidan av buren och sidorna samt hörnen på buren är förstärkt med glasfiber.
Dessutom är buren byggd för att vara skrammelfri. Jätteskönt enligt mig i alla fall!
Här har ni en jättebra bur till ett väldigt bra pris. Testat av TÜV och därmed väldigt säker för din hund. En riktigt hit enligt mig!
4. Dogman Aluminiumbur
Går vi ner ytterligare en tusenlapp i pris hittar vi bilburen från Dogman. Återigen kan vi se att buren är gjord av aluminium, det medför att buren är förhållandevis lätt men ändå hållbar.
Tillskillnad från de lite dyrare alternativen ovan så är denna bilbur något enklare i sin konstruktion. Buren har exempelsvis inte deformationszoner som Variocage har, men med tanke på prisskillnaden är det inte så konstigt. Inte heller finns det något lås på luckan för att hindra obehöriga för att öppna vilket alla ovanstående bilburar har. Det är helt enkelt en något enklare bilbur men som då också kommer med ett lägre pris.
Den är också skrammelfri vilket annars kan vara ett problem med något billigare bilburar. Ett stort plus är att tillbehör så som spännband och koppelkrok medföljer. Ibland får man köpa till dessa tillbehör, i synnerhet bland billigare hundburar.
Jag tycker att detta är en väldigt prisvärd hundbur och absolut något jag hade kunnat köpa om jag inte hade hunden med mig så ofta som jag gör. Det är trots allt en aluminiumbur som tar fullstora hundar utan problem. Letar du alltså efter en hundbur som fungerar bra till ett mycket rimligt pris så kan Dogmans bilbur vara rätt för er.
5. 4Pets Proline 4
Okej, nu tänker ni säkert att “Denna bilbur på 5:e plats är väl sämst av alla”. Det är faktiskt inte sant! Jag har skrivit denna lista utifrån dels ett säkerhetsperspektiv men också ett ekonomiskt perspektiv. Därför har jag valt att lista 5 bilburar för hund som passar de flestas plånbok. Just denna bilbur från 4Pets är faktiskt riktigt bra! Grejen är att den kostar ungefär lika mycket som Mim Variocage och för det priset tycker jag att Variocage är något bättre. Sedan har jag valt att lista bilburar som är något billigare men som ändå uppfyller alla krav i samband med krocktester.
Med det sagt, här här 4Pets Pro 4. Precis som med Ecocline ovanför så är denna bilbur testad av tyska TÜV och har givetvis blivit godkänd med utmärkta resultat. Pro 4 är en av marknadens lättaste burar då den också är gjord av aluminium. Buren har ett låssystem med spärrfunktion som förhindrar obehöriga för att ta sig in till dina voffsingar. Bakväggen är förstärkt för att skydda både hund och passagerare i baksätet. Buren är dessutom konstruerad för att du som förare ska kunna se hunden genom backspegeln på ett enkelt vis. Precis som Ecocline är Proline utrustad med glasfiberförstärkningar lite varstans.
Ska jag sammanfatta Proline från 4Pets så skulle jag bara säga att det är nog en av de bästa bilburarna du kan köpa. Grejen är att Variocage kostar ungefär lika mycket och har säkra funktioner så som deformationszoner samt smarta funktioner, exempelvis ställbart djup. Även om Proline-serien är extremt bra tycker jag personligen att man lika gärna kan köpa Variocage för samma pengar. Med det sagt, 4Pets Proline 4 är extremt bra och att inte ha med den på min lista över de 5 bästa bilburarna för hundar hade varit ett kardinalfel!
Komplett köpguide
Här nedan skriver jag lite om vad man ska titta på när man letar bilbur för hund samt vad man ska undvika. Dessutom kommer jag med lite tips & trix för att göra det enklare att åka bil med hund.
Vilken hundbur för bil är bäst?
Att säga vilken bilbur är bäst är svårt att säga. Alla bilburar jag listat här ovanför är väldigt bra och de har alla sina egna fördelar samt nackdelar. Personligen skulle jag säga att Mim Variocage är den bästa bilburen, just tack vare sina deformationszoner och det faktum att buren kan justeras på djupet. Med det sagt så måste man även ta hänsyn till priset. Variocage är något dyrare än övriga bilburar och känner man att det kanske är lite för mycket pengar så kanske en Artfex eller 4Pets Ecocline är bättre för dig.
Jag kan med säkerhet säga att alla bilburar jag listar ovanför är klart köpvärda och jag tror inte du blir besviken oavsett vilken du väljer!
Hur ska man välja en bilbur för hund?
Återigen, detta beror helt på dina preferenser. Det du proriterar kanske inte är samma sak som jag prioriterar. Det finns dock vissa saker jag absolut tycker man bör titta efter när man letar efter den bästa bilburen.
- Evakueringslucka – Om olyckan är framme och ni av någon anledning inte kan öppna bagageluckan är det viktigt att ni kan få ut hunden på något annat vis. Däför bör ni absolut välja en bilbur med evakueringslucka på baksidan. Då kan ni fälla det bakre sätet och få ut hunden den vägen.
- Krocktestad & Godkänd – Ytterligare ett krav jag personligen inte skulle tumma på är hur säker hundburen är. En bur som inte är testad kanske inte skyddar hunden eller människorna i bilen på ett tillfredsställande vis. Välj alltid en hundbur för bil som blivit godkänd för sådant bruk.
- Skrammelfri – Detta kanske är högst personligt men jag kan inte köra med en bilbur som skramlar. Bilburarna i denna lista tillhör ett något högre prissegment och då är det rätt ovanligt att bilburar skramlar. Jag tycker det kan vara värt att lägga lite extra för att få en tyst hundbur.
- Se till att den passar din bil – Självklart är det en fördel ifall bilburen faktiskt passar din bilmodell. Kolla upp det på tillverkarens hemsida eller på produktsidan innan du genomför ett köp.
Vilken hundbur passar min bil?
Antingen kan du mäta bagageutrymmet på din bil för att på så sätt jämföra med burens storlek som anges på butikernas hemsidor. Klicka på de gröna knapparna ovanför för att komma till produktsidan där måtten står.
I vissa fall anger också tillverkarna vilka bilmodeller som burarna passar i. Det kan vara en bra idé att kika där för att säkerställa så buren passar din bilmodell.
Hur fäster man en bilbur?
Hur man fäster en hundbur i bilen kan variera. Oftast brukar man spänna fast buren direkt i bagageutrymmet med hjälp av remmar. De flesta moderna bilar är från fabrik utrustade med lastöglor där remmarna kan fästas.
En bilbur som inte färsts ordentligt riskerar att flyttas runt och vid en eventuellt krock kan den förvandlas till en farlig projektil för passagerarna i bilen.
Se därför till att läsa på tillverkarens hemsida för att se exakt hur det är tänkt att fästa buren om du känner dig osäker.
Så stor ska en hundbur till bilen vara
- Längd – Burens längd skall vara minst 1.1 gånger så lång som din hund. Det betyder att om din hund är 100cm så skall buren vara minst 110cm lång (djup). Hundens längd räknas från hundens nosspets till sittbensknölen när hunden står upp normalt. Det är detta mått som kan justeras på Mim Variocage.
- Bredd – Burens bredd räknar man fram genom att multiplicera hundens bröstbredd med 2.5. Så om hundens bröstbredd är 30cm ska burens minsta bredd vara 75cm. På så vis kan hunden med lätthet lägga sig ner och röra sig obehindrat.
- Höjd – Burens höjd ska vara högre än huvudets position när hunden står upp normalt.
Har du flera hundar så skall bredden ökas i enlighet med måtten ovan och dessa skall beräknas utifrån den största hundens mått. Så om den största hunden har en bröstbredd om 30cm måste bredden ökas med 75cm för varje hund.
Material på bilburen
- Metall – I denna lista över de 5 bästa bilburarna för hundar har jag endast tagit med burar gjorda i metall och det finns en bra förklaring till detta. De är helt enkelt bäst. En bur gjord i aluminium är den perfekta avvägningen av maximalt skydd för både dig och hunden samt låg vikt. De är inte alltid de smidigaste och de kan ta rätt mycket plats i bagaget, men ur ett säkerhetsperspektiv är de oöverträffade. Om du har hund i bilen ofta så rekommenderar jag dig att köpa en metallbur.
- Plast – I regel mycket lättare än metallburar men de ger mycket sämre krockskydd. Kan vara ett bra alternativ om hunden åker bil väldigt sällan och du endast behöver buren för att skydda hunden från övrigt bagage. De kommer också i väldigt många olika storlekar så du kan säkert hitta en som passar både din bil och din hund väldigt bra. Som krockskydd är de dock värdelösa.
- Tyg – En hundbur i tyg ger inget krockskydd alls. Har du tänkt köpa bilbur för hundens säkerhet så bör du inte köpa en tygbur. Däremot kan en tygbur vara bra att ha ifall du tänker köra kortare sträckor och vill undvika att hunden kan röra sig runt i bilen eller om du vill skydda bilens inredning. En tygbur passar främst för mindre hundar.
Varför ska man ha hundbur i bilen
Ja, varför är det bra att ha hunden i en bur när man kör bil?
Troligtvis vet ni svaret på detta själv, ananrs hade ni nog inte läst denna artikel där jag lsitar de bästa hundburarna. Man kan sammanfatta det såhär: En bilbur för hundar ger hunden ett mycket bättre krockskydd. Dels skyddar det hunden från kringflygande bagage men det hindrar också hunden från att bli en flygande projektil. De bästa bilburarna ger också ett bra skydd för passagerare i baksätet då de förhindrar hunden från att flyga fram på dem.
Som förare är det också säkrare för dig. Hunden kan inte röra på sig i bilen och på så vis störa dig genom att uppta din uppmärksamhet eller försöka hoppa i framsätet. Även om hunden oftast håller sig lugn i bilen, kan ett oväntat ljud eller andra intryck få hunden att reagera på ett annorlunda sätt.
Du undviker dessutom slitage på bilens inredning ifall hunden får sitta i en bur. Hundar har som ni vet klor. Dessa klor går inte jättebra ihop med bilars tyg- eller skinninredning. Ofta blir det revor på säten och i bagageutrymmet ifall hunden varit där. Då har vi inte ens funderat på all päls som hamnar överallt. Med en hundbur slipper du skador på inredningen och mycket av hundens päls stannar kvar i buren.
Lag för hund i bil - Olagligt med lös hund
Det är faktiskt olagligt att transportera hunden på ett trafikfarligt vis. Att inte ha hunden fastspänd när man kör bil resulterar i 1500 kronors böter, per hund. Det är samma belopp som om du själv inte hade använt bilbälte.
Tänk på att alltid spänna fast din hund, både för hunden men också din plånboks skull!
Krafterna som uppstår vid en krock
Om en bil som färdas i 40km/h krockar kommer en 5 kilos liten hund som inte sitter fast att slungas framåt med en kraft om 136kg! Tänk dig själv att få 136kg i bakhuvudet, det är rent livsfarligt och detta exempel innefattar en relativt låg fart och väldigt liten hund.
En 36kg hund som sitter i en bil som färdas 50km/h kommer slungas framåt med en kraft på över 1 ton. Tänk dig motorvägskörning med en 40kg Schäfer i bagaget, det kan bli oerhört allvarliga konsekvenser av att ha hunden lös i bilen!
Just därför ska du åtminstone ha en bilsele eller ännu hellre en bilbur för hunden din!
Undvik farliga bilburar
Jag förstår att alla inte vill lägga flera tusenlappar på en hundbur, det vill inte jag heller egentligen. En bilbur för hunden är ju inte det roligaste man kan köpa om man så säger.
Då är det lätt hänt att man köper en billigare bur och tänker “det är bättre med en billig bur än inget alls” och i vissa fall stämmer det nog. Jag tänker inte rekommendera några billigare burar som jag inte vet skulle klara av ett ordentligt krocktest utan sådana får ni hitta själva. Det jag däremot råder er från att göra är att köpa en billig bur utan evakueringslucka eller en bur som kan fällas ihop.
Blir ni påkörda bakifrån är det en stor risk att ni inte kommer kunna öppna bagageluckan. Kan ni inte det och hundburen ni köpt inte har evakueringslåda så sitter hunden fast där, det är totalt katastrof. I synnerhet om det finns en risk att brand uppstår eller om bilen står dåligt till på vägen. Så har hundburen ingen evakueringslucka = köp inte!
Sedan finns det hundburar som kan fällas ihop. Det kanske lockar att köpa en sådan för att ha mer plats i bagaget när hunden inte följer med. Dessa burar är dock rena råttfällorna! Väldigt sällan är detta ihopfällbara burar krocktestade och skulle ni krocka så är det en stor risk att buren bara fälls ihop på hunden likt en råttfälla. Inte bara ger det noll skydd för hunden, det blir till och med farligare för både hund och passagerare med en bur som flyger runt i bilen. För mig ihopfällbara hundburar bort totalt och jag råder er att verkligen fundera på om en ihopfällbar är rätt för er.
Köper du någon av bilburarna jag listat ovanför så kan du vara säker på att du köper en bilbur som är väldigt säker för både dig och din hund!
Andra sätt att skydda dig och din hund
Att ha en stor hundbur i bilen kanske inte är ett vettigt alternativ alla gånger och det är inte alltid det enklaste att ta ut samt sätta tillbaka buren i bilen. Även om en bilbur ofta är det säkraste alternativet för hunden så finns det andra sätt att se till så både hunden och du är säkra när ni kör.
En bilsele för hund kan vara ett alternativ om du inte har plats eller möjlighet att sätta in en hundbur i bagaget eller om hunden sällan brukar åka bil. Bilselar finns i flera olika storlekar och fästs i ett av bilens säkerhetsbälten. På så vis sitter hunden på en av passagerarplatserna och riskerar då inte att slungas framåt vid en evenutell krock. Vi får dock komma ihåg att bilar är inte konstruerade för hundar i sätet och en hund kommer inte alls vara lika skyddad som om en människa hade suttit i samma säte. Hunden kommer inte ha någon nytta av inbyggda säkerhetssystem såsom airbags utan riskerar fortfarande att slå sig ordentligt ifall bilen skulle volta eller liknande.
Sedan kan man även köpa en hundgrind och hundgaller. Hundgrinden sätts på baksidan av bilen så hunden inte kan hoppa ut när man öppnar bagaget medan ett hundgaller sätts bakom bakre sätesraden så hunden inte kan hoppa fram. Dessa skyddar visserligen passagerarna från att få en hund i bakhuvudet då det hindrar hunden från att slungas över sätena. Däremot kan hunden fortfarande slungas omrking inuti hela bagegautrymmet tillsammans med eventuell packning vilket kan ge stora skador på hunden. Dessutom riskerar hunden att flyga ut genom sidorfönstrena i den händelse de skulle krossas, till exempel ifall bilen voltar.
Tips för att ha hund i bilen
Om din hund aldrig åkt bil tidigare är det viktigt att du tränar hunden till att göra detta. Börja smått och jobba dig fram till svårare saker. Från början kan du exempelvis låta hunden hoppa in i bilen utan att ni kör iväg. Sitt med hunden och låt den vänja sig vid att bara sitta i bilen. Därefter kan du testa köra på korta turer tillsammans med en person som tar hand om hunden och håller den lugn. Allt eftersom hunden vänjer sig kan du ta längre och längre turer och innan du vet ordet av det så kan du köra från Riksgränsen i norr till Smygehuk i söder utan att hunden blir orolig. Se bara till att låta hunden göra sina behov regelbundet!
Gör bilfärden till något roligt! Det är lätt hänt att man bara tar med hunden ifall man ska till affären och sedanf år hunden sitta och vänta på dig. Det är inte särskilt kul för hunden. Ta gärna med hunden ut på äventyr med bilen. Släpp ut hunden och låt hunden leka. På så vis kommer hunden inte associera bilen med något trist.
Om hunden har en tendens att bli åksjuk kan det vara en bra idé att inte låta hunden titta ut genom sidofönsterna. En hund gillar ju att titta omkring när man kör, men genom sidofönsterna går det så otroligt fort och då är det lätt att hunden börjar må illa. Placera något för sidofönsterna så hunden endast kan titta ut bakåt, det kan hjälpa!
Om hunden blir så åksjuk så den riskerar att kräkas kan det vara en bra idé att låta hunden resa på tom mage. En nyäten hund kan ha lättare att bli åksjuk och om den då kräks kan det vara mycket att torka upp.
Skulle ingenting fungera utan hunden oftast blir åksjuk nmär ni kör bil så finns det faktiskt illamåendedämpande medicin man kan använda. Dessa är dock receptbelagda och man behöver således få hjälp av en veterinär för att få hunden undersökt innan medicinen kan förskrivas.
Om hunden istället blir stressad av att åka bil kan man testa ge den adaptil. Adaptil är ett rogivande feromon som får hundar att slappna av enklare. Adaptil finns i en såkallad “Transportspray”-förpackning som finns att köpa på apoteket. Jag länkar den här nedan.
Så har jag testat burarna
Jag har faktiskt kunnat använda alla burarna, förutom 4Pets Proline, själv i min egna bil. När jag säger testat menar jag såklart inte att jag farit omkring och krockat med min bil, det hade blivit alldeles för dyrt och hälsovådligt. Nej, jag har testat dem i vardagliga situationer och sedan läst på om burarna för att se vilka krocktester som gjorts och hur de klarade testerna.
Några av burarna har jag köpt själv för att testa medan andra har jag kunnat låna av vänner. När jag letade efter en bilbur för min Staffe ville jag ha det absolut bästa som fanns. Jag hade vänner som hade bilburar från Dogman samt 4Pets, så dessa kunde jag låna hem och testa i min bil några veckor. Artfex samt Variocage beställde jag hem och testade innan jag bestämde mig för vilken bilbur jag ville ha. 4Pets Proline har jag tyvärr inte haft möjlighet att testa, men med tanke på att den lär vara minst lika bra som Ecocline är jag övertygad om att det är ett mycket bra val.
För mig personligen var Variocage bäst. Jag ville inte tumma på säkerheten och det faktum att Variocage hade deformationszoner samt ställbart djup var starkt bidragande orsaker till varför jag valde denna bur. Med det sagt så kände jag ändå att alla burarna var riktigt bra och jag skulle med gott samvete kunna rekommendera dem alla åt hundägare som vill ta med sin hund i bilen.
Såhär krocktestas hundburarna
Här ser du Mimsafe Variocage krocktestas.
Avslutande tankar
Detta har varit en lång artikel men jag hoppas att du som läsare ändå känner att den varit informativ och givande. Att leta en hundbur till bilen är inte det enklaste men förhoppningsvis har du någon nytta av min lista över de 5 bästa bilburarna för hundar.
Har du några frågor eller tips på hur jag kan förbättra artikel får du jättegärna skriva en kommentar här nedanför. Annars hopppas jag att du hittar den perfekta bilburen för din hund och att ni slipper testa burens krockskydd!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.