Antiskällhalsband – Bäst i test 2024

antiskallhalsband
Russian spaniel at a walk misbehaving or being bad tempered

Har du problem med att din hund skäller för mycket? Då kan ett tips vara att använda ett antiskällhalsband. Dessa halsband är väldigt snälla för hunden att använda. De ger respons vid skall i form av små vibrationer, eller avger en liten dos med spray. I vårt Bäst i test har vi testat fyra modeller med olika funktioner för att få hunden att sluta skälla.

 

 

Bästa antiskällhalsbandet

Så, vilket är det bästa antiskällhalsbandet? Vi har tagit reda på detta i vårt test nedan. Listan som följer är baserad på recensioner, omdömen och jämförelser kunder lämnat. Alla produkter som nämns nedan har köpts, använts och testats av personer som haft samma problem och funderingar som du.

 

1. Active Canis Reddipet Anti-skall

Active Canis har tagit fram ett väldesignat vibrationshalsband för hund som är både tryggt och bekvämt. Vid skall avger halsbandet små vibrationer eller ljud när hunden skäller. Vibrations- och ljudstyrkan går att ställas in i tre olika lägen. Halsbandet är helt ofarligt att använda och hjälper effektivt till att reducera skällandet. Det är tillverkat i mjukt nylon som är enkelt att justera. Halsbandet finns i storlekarna S och L.

Fördelar:

 • Snygg design
 • Två inställningslägen – ljud eller vibrationer
 • Tre nivåstyrkor
 • Mjukt nylonhalsband

Nackdelar:

 • Lite tungt att bära
 • Inte vattenavvisande

Last updated: 2024-05-19 13:55:31

2. Petsafe Antiskällstation – Utomhus

Har du problem med att din hund skäller ute i trädgården? Då finns en lösning på det problemet. Petsafe Antiskällstation är perfekt att använda för utomhusbruk. Den inbyggda mikrofonen känner av hundens skall och avger en ultraljudston som bara hunden kan höra. Stationen har en räckvidd på upp till 15 meter och passar till alla hundar. Den är försedd med en timer som kan ställas in på specifika tidpunkter. Produkten är helt vattentät.

Fördelar:

 • Går att använda utomhus
 • Räckvidd på upp till 15 meter
 • Inbyggd timer
 • Vattentät

Nackdelar:

 • Ej till för inomhusbruk

Tillbehör:

 • 1 utomhus Antiskällstyrenhet
 • Driftguide

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

3. Petsafe Spray Bark Collar

Petsafe Spray Bark Collar avbryter oönskat beteende via en sensor som känner specifikt av hundens skall. Hunden får då respons i form av en spraydusch. Halsbandet är säkert att använda och är enbart till för att distrahera hunden. Det kan användas både inomhus och utomhus. Produkten är vattenavvisande men ska inte användas vid bad då det spraydosan inte är helt vattentät. En spraypatron innehåller cirka 40 sprayningar. Batteritiden är 45 timmar.

Fördelar:

 • Sensor som känner av hundens skall
 • Säkert att använda
 • Vattenavvisande
 • Lång batteritid

Nackdelar:

 • Kan vara känsligt mot kyla

Tillbehör:

 • USB-laddningskabel
 • Två spraypatroner – en med citrondoft och en med neural doft.

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

4. Petsafe Ultrasonic Bark Control

Har du en lite mindre hund? Då ska du satsa på denna modell! Halsbandet är nämligen anpassat för små hundar. Produkten avger ett frånstötande, men harmlöst ljud när hunden skäller. Ljudet är högfrekvent för hundar men inte märkbart för människor. Hunden lär sig efter några användningar att associera ljudet med oönskat skällande. Modellen är både vattenavvisande och lätt för hunden att bära.

Fördelar:

 • Anpassat för små hundar
 • Lätt och smidigt
 • Skonsamt
 • Vattentåligt

Nackdelar:

 • Sensorn är känslig för andra ljud

Tyvärr så kunde vi inte hitta några produkter.

 

Vanliga frågor kring antiskällhalsband

 

Vilket är det bästa antiskällhalsbandet?

Ett antiskällhalsband ska vara bekvämt, ha flera smidiga funktioner och vara effektivt mot skällande. Vi anser att vår testvinnare Active Canis Reddipet Anti-skall är det bästa antiskällhalsbandet då det uppfyller alla dessa punkter. Det är dessutom snyggt och väldesignat. Du ska dock tänka på att välja en modell som du tror passar bäst för din hund. Vissa hundar reagerar mest på vibrationer, medan andra hundar reagerar mer på spray.

Är antiskällhalsband bra eller dåligt för hunden?

Många frågar sig om ett antiskällhalsband är bra eller dåligt för hunden. Ett antiskällhalsband är konstruerat på ett sätt så att det ska vara skonsamt att använda och är inte menat för att skrämmas eller skapa större obehag för hunden. Det är endast till för att ge hunden en liten respons när den börjar att skälla. Det brukar vara ett effektivt träningsredskap för de flesta hundar.

Hur fungerar ett citronhalsband för hund?

Ett citronhalsband för hund är en variant av ett sprayhalsband med en doft av citron. Ett citronhalsband kan många gånger vara mer effektivt än ett sprayhalsband utan doft, då hunden även reagerar på lukten.

Hur kan man få hunden att sluta skälla?

Ett antiskällhalsband är ett effektivt redskap till att få hunden att sluta skälla. Men detta är inte alltid den enda lösningen. Medan du använder halsbandet behöver du även konsekvent träna hunden till att inte reagera på skall. Men framförallt behöver du se över grundorsaken till problemet. Finns det en specifik anledning till att din hund skäller och vad kan du själv göra för att motverka detta? Kanske kan du ta hjälp av en hundpsykolog eller gå en kurs.

 

Sammanfattning

Att ha en hund som skäller kan vara frustrerande när man inte hittar en lösning på problemet. Ett antiskällhalsband kan vara en bra hjälp för att få hunden att sluta skälla. Kom ihåg att träna med din hund i olika situationer där hunden tenderar att ta till skall och utred vad skällandet beror på. Vi hoppas att vår guide har varit till hjälp och att du och din hund kan ha en harmonisk tillvaro tillsammans – utan onödigt skällande.

About Per 32 Articles
Tillsammans med Per är det Emma som utgör Hundguiden.com. Uppväxt med hundar i familjen och skulle inte kunna tänka sig ett liv utan hund. Gillar att vandra i skogen, särskilt om hundarna kan vara med, där han kan vara borta i flera timmar. Per gillar att arbeta med sin hund, ju svårare uppgift desto roligare. På vintern hittar ni Per i skidspåret tillsammans med hundarna och på sommaren hittar ni honom (och hundarna) på stranden.

Be the first to comment

Leave a Reply